Έτσι πήγε ο Διαμαντίδης να πάρει μόνος του την διαφορά κόντρα στην Κούμπαν

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης λίγο έλειψε να πάρει μόνος του τη διαφορά των 10 πόντων που ήθελε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Λοκομοτίβ Κούμπαν. Δείτε βήμα-βήμα τις πέντε προσπάθειες του αρχηγού των "πρασίνων" στο τελευταίο λεπτό. Η οργάνωση άμυνας και επίθεσης, αλλά και το κρίσιμο τρίποντο.

Έτσι πήγε ο Διαμαντίδης να πάρει μόνος του την διαφορά κόντρα στην Κούμπαν

Με ξέσπασμα στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός νίκησε για πρώτη φορά εφέτος την Λοκομοτίβ Κούμπαν με 84-79 αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της ήττας του στο πρώτο ματς (9 πόντοι). Ωστόσο λίγο πριν το φινάλε έφτασε μια "ανάσα" από το να τα καταφέρει κι αυτό χάρη στον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη.

Σαν άλλος προπονητής εντός παρκέ, ο 3D, οργάνωσε τους συμπαίκτες του στις τελευταίες φάσεις, βγάζοντας απίστευτη ενέργεια. Ας δούμε όμως από την αρχή πως ο Διαμαντίδης πήγε να πάρει μόνος του την διαφορά των 10 πόντων.

- Βήμα 1ο: Με 50'' να απομένουν για το φινάλε ο Δημήτρης Διαμαντίδης δέχεται την ασίστ του Καλάθη και στον αιφνιδιασμό πετυχαίνει το λέι απ για το 82-77. Οι "πράσινοι" χρειάζονται άλλους πέντε πόντους.

- Βήμα 2ο: Αμέσως γυρίζει προς τους συμπαίκτες του, τους ζητάει ηρεμία και οργανώνει την άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι Ρώσοι αστοχούν με τον Ράντολφ και ο Γουίλιαμς μαζεύει το ριμπάουντ, δίνοντας τη μπάλα αμέσως στον αρχηγό του.

- Βήμα 3ο: Ο Διαμαντίδης οργανώνει την επίθεση, δίνοντας ουσιαστικά οδηγία στους συμπαίκτες του για το που ακριβώς να στηθούν. Η μπάλα φτάνει και πάλι στον Έλιοτ που κερδίζει φάουλ. Βάζει και τις δύο βολές για το 84-77 και ο Παναθηναϊκός θέλει ακόμη 3 πόντους για να καλύψει τη διαφορά.

- Βήμα 4ο: Ο 3D μένει ψηλά και πιέζει την επαναφορά οδηγώντας σε λάθος τους παίκτες της Κούμπαν. Οι "πράσινοι" κερδίζουν τη μπάλα με 15'' να μένουν για το φινάλε και τη διαφορά στους 7.

- Βήμα 5ο: Μετά το time out που καλεί ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο Διαμαντίδης πάει για την επαναφορά. Δίνει την μπάλα στον Γκιστ κι εκείνος αμέσως του την επιστρέφει για το τελευταίο σουτ. Δεν γινόταν να το πάρει άλλος. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σηκώθηκε και σούταρε για το τρίποντο που θα έφτανε τη διαφορά στους 10 όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Στη συνέχεια η Κούμπαν στον αιφνιδιασμό πέτυχε καλάθι για το τελικό 84-79.

Συνολικά ο Διαμαντίδης πέτυχε 15 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, ενώ είχε και 2 κλεψίματα και 1 μόνο λάθος σε 25 αγωνιστικά λεπτά. Παρά λοιπόν τα 35 του χρόνια παραμένει αειθαλής και δίνει τα πάντα στο παρκέ για τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβ Κούμπαν 84-79

Σωτήρης Γεωργίου: Το λάθος Μπαρτζώκα και ο αέρας... Final 4

Ρήγας Δάρδαλης: Δες τον Κόμπε και συνέχισε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK