Γιασικεβίτσιους: "Σωστό το όχι στον Παναθηναϊκό"

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν μετανιώνει για την απόρριψη της πρότασης του Παναθηναϊκού το 2012 για τη θέση του πρώτου προπονητή δηλώνοντας πως η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο είναι το πόστο του βοηθού προπονητή που κατέχει τώρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Γιασικεβίτσιους: "Σωστό το όχι στον Παναθηναϊκό"

Τους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί το πόστο του βοηθού προπονητή στην Ζαλγκίρις Κλαουνας και όχι την προ διετίας πρόταση του Παναθηναϊκού για τη θέση του πρώτου προπονητή εξήγησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην ιστοσελίδα lkl.lt.

Για την πρόταση του Παναθηναϊκού

"Όταν μου έκανε την πρόταση ο Παναθηναϊκός ήθελαν ένα ‘ναι’ ή ένα ‘όχι’ αμέσως. Εγώ ήμουν σε προετοιμασία με την Εθνική Ομάδα στο Χιούστον, δεν μπορούσα να τα παρατήσω όλα και να γίνω προπονητής, ενώ ήθελα ακόμη τότε να συνεχίσω να παίζω. Η πιθανότητα ήταν σοβαρή, αλλά τους είπα πως δεν μπορούσα να αποφασίσω άμεσα και τους κάλεσα να αναζητήσουν άλλον προπονητή. Πιστεύω πως πήρα τότε τη σωστή απόφαση. Ερχόμουν από μια καλή χρονιά, ήμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πιστεύω πως έπραξα σωστά. Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου. Τώρα θα έχω την ευκαιρία να γίνω προπονητής με πιο αργά βήματα".

Για το τωρινό του πόστο στη Ζαλγκίρις

"Ήταν από τις πιο εύκολες αποφάσεις. Είμαι από τους ανθρώπους που σκέφτονται αρκετά προτού πάρουν μια απόφαση. Από τα μέσα Ιουλίου είχα πάρει την απόφασή μου, στη διάρκεια των διακοπών μου με τη βοήθεια της οικογένειάς μου και φίλων. Είχα προτάσεις για να συνεχίσω να αγωνίζομαι, τις εξέτασα, αλλά εξ αρχής είχα στο μυαλό μου να γυρίσω σελίδα και να αρχίσω κάτι καινούριο. Η πρόταση της Ζαλγκίρις να γίνω βοηθός προπονητή μου φάνηκε η καλύτερη επιλογή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK