Καλάθης: "Στόχος μας ο τίτλος σε Ελλάδα και Ευρώπη"

Τον Νικ Καλάθη φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Πώς χαρακτήρισε τον Διαμαντίδη, η απόφασή του να επιστρέψει στην Ευρώπη και το σχόλιό του για το "τριφύλλι".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νικ Καλάθης:

"Όταν φοράς αυτή τη φανέλα, δεν έχεις άλλο στόχο από τις νίκες και τους τίτλους. Γι’ αυτό έκανε αυτές τις κινήσεις η διοίκηση. Ο βασικός στόχος σε αυτή την ομάδα είναι πάντα η διεκδίκηση του τίτλου στην Ελλάδα και την Ευρωλίγκα. Αυτός είναι και ο στόχος μας φέτος. Πιστεύω πως έχουμε την ευκαιρία να τα καταφέρουμε.

Νιώθω πολύ καλά που επιστρέφω σε αυτόν τον οργανισμό, αυτή την ομάδα στις οποία έχω πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν. Για μένα η επιστροφή στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό δεν ήταν δύσκολη απόφαση.

Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Φέραμε καλούς παίκτες, υπάρχουν οι παλιοί που έχουν καταφέρει πολλά, οι… παππούδες, όπως ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης, αλλά και οι νέοι, όπως ο Χαραλαμπόπουλος κι ο Παπαγιάννης που έχουν μεγάλες δυνατότητες. Συνδυάζοντας όλα αυτά πιστεύω πως ελπίζω να είμαστε διεκδικητές του τίτλου. Ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να βελτιωνόμαστε συνέχεια. Αν όλοι μαζί βρεθούμε και επιτελέσουμε τους ρόλους μας ο καθένας μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό.

Είναι ένας δυνατός όμιλος. Υπάρχει η Μπαρτσελόνα που σταθερά είναι στις διεκδικήτριες του τίτλου, η Λοκομοτίβ που είναι ανερχόμενη δύναμη και έχει δυνατή έδρα… Όλες οι ομάδες είναι καλές και αυτή την περίοδο κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη"