Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Γλίτωσε το κάζο η Μπαρτσελόνα, νικηφόρα πρόβα για Ζαλγκίρις

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Γλίτωσε το κάζο η Μπαρτσελόνα, νικηφόρα πρόβα για Ζαλγκίρις
Μπαρτσελόνα Μάλαγα

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μπαρτσελόνα: Παρόλο που στο 28' ήταν στο +21 (59-38), η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δυσκολεύτηκε να νικήσει στη Μάλαγα και να συνεχίσει την καταδίωξη της πρωτοπόρου Βαλένθια στην ACB. Μάλιστα οι "μπλαουγκράνα" βρέθηκαν να χάνουν 70-66 στο 37' γκρεμίζοντας ό,τι είχαν χτίσει μέχρι τότε. Τόμιτς και Αρόγιο πάντως έκανανη τη διαφορά στο κρίσιμο σημείο και το κάζο αποφεύχθηκε έστω και οριακά. Ο Πορτορικάνος είχε 11 πόντους, οι 6 στο τελευταίο λεπτό, και 5 ασίστ, ενώ ο Κροάτης 10. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντόλμαν με 19 με 4/5 τρίποντα, ο Βεζένκοφ έδωσε 7 με 3 ριμπάουντ και ο Περπέρογλου 5.

Ζαλγκίρις: Μια ντουζίνα νίκες συμπλήρωσε η ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας στο εγχώριο πρωτάθλημα σε 13 αγωνιστικές! Στο ματς πριν από την αναμέτρηση της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό, οι πρωταθλητές Λιθουανίας επιβλήθηκαν 80-59 της Σιαουλάι στο Κάουνας και παρέμειναν μπροστά από τη Λιέτουβος Ρίτας. Ο Μότουμ με 17 πόντους και ο Γιαφτόκτας με 15 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων, ο Ίαν Βουγιούκας έπαιξε λίγο έχοντας 2 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Λοκομοτίβ Κουμπάν: Πολύ χαμηλά έμεινε η ομάδα του Μπαρτζώκα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 58-56 από την Ούνιξ στο Κράσνονταρ. Ήταν η πέμπτη ήττα σε δέκα ματς στη λίγκα των Ανατολικών Χωρών για τη "Λόκο", η οποία δεν πήρε σχεδόν τίποτα είτε από τον Μπρόκχοφ (2 πόντοι με 0/7 σουτ) είτε από τον Κίριλο Φέσενκο (0 πόντοι, 4 λάθη). Το +2 της ομάδας από το Καζάν αποτυπώθηκε και στο +2 του Λάνγκφορντ έναντι του Ντιλέινι (20 έναντι 18 πόντων). Ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε 7 πόντους (με 2/9 σουτ) αλλά και 14 ριμπάουντ!

Ζιελόνα Γκόρα: Επηρεασμένη από τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα, η ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι γνώρισε την πρώτη ήττα της στο πολωνικό πρωτάθλημα, μετά από εννέα νίκες στη σειρά. Παρά το +10 του πρώτου μισού, η Ζιελόνα Γκόρα δεν άντεξε στην αντεπίθεση της Λούμπλιν και έχασε 82-78 με εις βάρος της 7-0 στα τελευταία 22''. Οι 21 πόντοι του Αμερικανού Μποστ δεν έφταναν.

Καρσίγιακα: Νέα ήττα υπέστη η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα, χάνοντας 74-73 από την Νταρουσάφακα στη Σμύρνη. Το ματς έκρινε το τρίποντο του Σκοτ Γουιλμπέκιν (πρώην παίκτη της ΑΕΚ) στην εκπνοή. Οι πρωταθλητές Τουρκίας, που είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν 72-68 στα 30'' πριν από τη λήξη, αλλά ο Αμερικάνος γκαρντ πέτυχε ακόμη ένα μεγάλο σουτ στα 18''.

News 24/7

24MEDIA NETWORK