Ο Παναθηναϊκός κρατάει στα χέρια του τον "εμφύλιο" με Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να "επιλέξει" όμιλο με Ολυμπιακό ή χωρίς στο top 16 της Ευρωλίγκα. Διαβάστε πώς.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει στα χέρια του τον "εμφύλιο" με Ολυμπιακό
Διαμαντίδης-Σπανούλης-Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Λιμόζ τον κατέστησε ως την πρώτη και μοναδική ομάδα μέχρι σήμερα που γνωρίζει τον όμιλο στον οποίο θα βρίσκεται στο top 16 της Ευρωλίγκας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες που έχουν τη σχετική ευχέρεια να επιλέξουν εάν θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο ή στον άλλον. Μία εξ αυτών είναι και ο... Παναθηναϊκός.

Οι "πράσινοι" βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον 3ο όμιλο της πρώτης φάσης στη διοργάνωση και καταλαμβάνουν την 4η θέση. Βάσει κανονισμών, στον 1ο όμιλο του top 16 (ή 5ο όμιλο) προκρίνονται ο πρώτος και ο τρίτος του 1ου και του 3ου ομίλου και ο δεύτερος και ο τέταρτος του 2ου και του 4ου ομίλου.

Αντιστοίχως, στον έτερο όμιλο του top 16 θα βρεθούν ο δεύτερος και ο τέταρτος του 1ου και του 3ου ομίλου και ο πρώτος και ο τρίτος του 2ου και του 4ου ομίλου. Σε αυτόν τον όμιλο, τον 6ο συνολικά, έχει τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός ως πρωτοπόρος του 2ου ομίλου και περιμένει τους επτά αντιπάλους του.

Πώς θα έχουμε "εμφύλιο"

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ και με νίκη εξασφαλίζει μαθηματικά την πρόκριση και πιάνει τη Ζαλγκίρις στην 3η θέση, με πέντε νίκες.

Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στο Κάουνας, στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης ομίλων.

Ο νικητής θα καταλάβει την τρίτη θέση του ομίλου και θα τοποθετηθεί στον 5ο όμιλο. Ο ηττημένος θα καταλάβει την τέταρτη θέση του ομίλου και θα τοποθετηθεί στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Φυσικά, σε περίπτωση ήττας των "πρασίνων" από την Ζιέλονα Γκόρα, ανατρέπονται τα πάντα και οι "πράσινοι" φλερτάρουν ακόμα και με τον αποκλεισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πήρε... ρεβάνς η Εφές, πάει για την πρωτιά η Λοκομοτίβ, ήττα-έκπληξη η Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK