Οι τρεις φάσεις που έφεραν την έκρηξη του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έχει στρέψει το βλέμμα του στο Game 4 με την Ρέαλ όπου θέλει το break για γυρίσει η σειρά στο ΟΑΚΑ, όμως, δεν κλείνει τα μάτια στην αντιμετώπιση που είχε από τους διαιτητές στο ματς της Τετάρτης... Διαβάστε μία-μία τις φάσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία για το "διπλό" στην Μαδρίτη καθώς παρά την συγκλονιστική εμφάνιση του Νικ Καλάθη (26 πόντοι σε 37 λεπτά συμμετοχής) οι Σέρχιο Γιουλ και Τζέισι Κάρολ εκτέλεσαν την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ από την περιφέρεια, όμως στο πράσινο στρατόπεδο είναι πυρ και μανία με μία άλλη "εκτέλεση".

Αυτή που συντελέστηκε στο παρκέ του WiZink Center και είχε αρνητικούς πρωταγωνιστές τους διαιτητές, με τους ανθρώπους των νταμπλούχων Ελλάδας να φωνάζουν για τα σφυρίγματα των Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και συγκεκριμένα για τα διαφορετικά κριτήρια με τα οποία σφύριζαν τις δύο ομάδες.

Η δήλωση άλλωστε του Μάνου Παπαδόπουλου λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα όπου άφηνε να εννοηθεί πως υπάρχει σκέψη να μην κατέβει η ομάδα στο 4ο παιχνίδι της σειράς αλλά και η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με ηχηρά μηνύματα για Μπερτομέου και Euroleague ήταν ενδεκτικές του κλίματος που υπήρχε στο πράσινο στρατόπεδο.

Εκεί δε που θεωρούν πως οι διαιτητές ξεπέρασαν κάθε όριο και έπαιξαν ρόλο στο να γείρει η πλάστιγγα με τα σφυρίγματά τους υπέρ των Μαδριλένων ήταν στη φάση του 35' με τον Ντένμον, όπου η μπάλα βγήκε άουτ και αφού είχε μεσολαβήσει η παρέμβαση του Γιουλ για να μην φτάσει στα χέρια του Γκιστ που περίμενε κάτω από τη ρακέτα για να καρφώσει, με τους διαιτητές να δείχνουν... Ρεάλ.

Πέρα από αυτή τη φάση, οι "πράσινοι" διαμαρτύρονται έντονα για το φάουλ στο drive που έκανε ο Μάικ Τζέιμς σχεδόν 1' 30'' πριν το φινάλε και που στέρησε από την ομάδα του Πασκουάλ το δικαίωμα στην προσπέραση ενώ θεωρούν πως λίγο πριν ο Κάρολ εκτελέσει με... τετράποντο τον Παναθηναϊκό, έγινε φάουλ του Αγιόν πάνω στον Καλάθη όπου έκαναν τα στραβά μάτια οι διαιτητές.

Ουσιαστικά αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" δεν έχει να κάνει μόνο με κάποιες φάσεις λίγο πριν το φινάλε αλλά με την εν γένει αντιμετώπιση που είχαν από τους διαιτητές (φέρνουν ως παράδειγμα τις 17-6 βολές στο πρώτο μέρος αλλά και το πόσο εύκολα πήγε στη γραμμή των βολών η Ρεάλ στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τρία σερί φάουλ στους παίκτες του Πασκουάλ) ενώ εκτιμούν πως η ομάδα "πληρώνει" το μέτωπο που έχει ανοίξει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την Euroleague και τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Κόντρα που ωθεί τη διοργανώτρια αρχή να φέρεται... εκδικητικά απέναντι στον ελληνικό σύλλογο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK