Πασκουάλ: "Δικό μου το σφάλμα για Τζεντίλε"

Ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε πως ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ξεκίνησε καλά, όμως στη συνέχεια αναγκάστηκε να τον αποσύρει με... δική του ευθύνη. Τι είπε για τους Μπουρούση, Καλάθη και τα οκτώ ματς που απομένουν.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
pasqual EUROKINISSI SPORTS

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ: " Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη που πήραμε. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει εξαιρετικά στην επίθεση. Ξέραμε ότι μετά την ΤΣΣΚΑ, η Μπάμπεργκ είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην επίθεση. Στο τέλος καταφέραμε τον στόχο μας που ήταν να τους κρατήσουμε κοντά στους 70 πόντους, αποστολή που φέραμε σε πέρας. Στην επίθεση δεν ήμασταν τέλειοι. Στο α' ημίχρονο δεν παίξαμε καλά με μυαλό, ενώ στο β' δεκάλεπτο ήμασταν κάπως άτυχοι σε κάποιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να μειώσει το σκορ".

Για το αν κρυφοκοιτάζει την τετράδα ο Παναθηναϊκό: " Μένουν οκτώ παιχνίδια. Το επόμενο παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν είναι ένας ακόμη τελικός για εμάς, πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή τη νοοτροπία, γιατί όλα έχουν σημασία".

Για το πως εξηγεί τη στατιστική εικόνα της ομάδας του, σε λάθη και ασίστ: " Μερικές φορές είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τα πράγματα μέσω της στατιστικής. Πολλές φορές όλα εξαρτώνται από το πως εξελίχθηκε το σκορ, και ποια ήταν η στρατηγική σου αμυντικά. Αν για παράδειγμα δώσουμε την μπάλα στον Γιάννη (Μπουρούση) και τον αντιμετωπίζουν με έναν παίκτη, κι αυτός σκοράρει, δεν θα μετρήσει ως ασίστ η πάσα που θα του δώσουμε. Αν από την άλλη, αποφασίσει ο αντίπαλος να κάνει παγίδα και αυτός την δώσει, θα μετρήσει ως ασίστ. Γι αυτό η στατιστική κάποιες φορές είναι σχετική. Είναι μια εξαιρετική ομάδα η Μπάμπεργκ, γυρνάει πολύ σωστά την μπάλα, είναι πολύ δημιουργική. Πιστεύω όμως ότι με τη στρατηγική μας καταφέραμε να την κρατήσουμε χαμηλά στην επίθεση. Ειδικά σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά τους".

Για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε: " Υπάρχουν παίκτες που θέλουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο χρόνο για να προσαρμοστούν. Με τους παίκτες πάντα προσπαθώ να τους εξηγήσω ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν για να βοηθήσουν την ομάδα. Απόψε ξεκίνησε καλύτερα αμυντικά, μας βοήθησε. Αν δεν έπαιξε παραπάνω, δεν είναι δικό του σφάλμα, αλλά δικό μου, γιατί προτίμησα να ακολουθήσω άλλη τακτική. Απόψε έχω καλύτερη εντύπωση για εκείνον και την προσπάθειά του, δεν κοιτάω τη στατιστική".

Για το γεγονός πως η ομάδα του ξεκινάει με άσχημο τρόπο τα παιχνίδια: " Δυσκολευόμαστε να μπούμε στο παιχνίδι. Νιώθω ότι μπαίνουμε νευρικοί στο ξεκίνημα του αγώνα. Μοιάζει ότι κάποιος παίκτης πρέπει να πάρει τα ηνία του αγώνα, για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Έχω την αίσθηση ότι στο ξεκίνημα του αγώνα μπαίνουμε χωρίς να παίζουμε ως ομάδα, αλλά στις ατομικές αρετές του καθενός. Δεν είναι ότι αυτό θέλουν να κάνουν τα παιδιά, αλλά έτσι βγαίνουν οι φάσεις. Γενικά σε αυτό μένουμε μεταξεταστέοι, στο πως τελειώνουμε πλέον τα παιχνίδια νομίζω ότι παίρνουμε καλύτερο βαθμό. Στο Βελιγράδι όλα πήγαν λάθος, σε άμυνα και επίθεση. Απόψε έχω την αίσθηση ήταν περισσότερο στον επιθετικό τομέα, παρά στον αμυντικό. Αν και πρέπει να ξαναδώ το παιχνίδι, αυτή είναι η αίσθηση μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK