Σενάρια πρόκρισης: Τι θέλει ο Παναθηναϊκός

Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα, η πρώτη του εκτός έδρας μετά από τρεις ολόκληρους μήνες στην Ευρωλίγκα ,αφενός τον φέρνει σχεδόν και με τα δύο πόδια στα πλέι-οφ αφετέρου τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της 4θέσης και το πλεονεκτήματος της έδρας. Αυτά είναι τα "πράσινα" σενάρια πρόκρισης.

Σενάρια πρόκρισης: Τι θέλει ο Παναθηναϊκός

Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα, η πρώτη του εκτός έδρας μετά από τρεις ολόκληρους μήνες στην Ευρωλίγκα (τελευταία ήταν αυτή επί του Ερυθρού Αστέρα στις 21 Δεκεμβρίου 2017) αφενός τον φέρνει σχεδόν και με τα δύο πόδια στα πλέι-οφ αφετέρου τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της 4θέσης και το πλεονεκτήματος της έδρας.

Εδώ να θυμήσουμε το πρόγραμμα των πράσινων στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές όπου θα παίξουν κατά σειρά με: Τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι που καίγεται μεν για τη νίκη αλλά που δεν πείθει με τις εμφανίσεις της τελευταία (τα δύο αυτά ματς την άλλη εβδομάδα στη διπλή αγωνιστική), την αδιάφορη βαθμνολογικά Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και την επίσης αδιάφορη Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία.

Θεωρητικά οι πράσινοι μπορούν να κάνουν το 4/4 στο φινάλε και να ελπίζουν σε δύο στραβοπατήματα της Ρεάλ για την 4θέση και αυτό γιατί υστερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Στην περίπτωση, δε, τριπλής ισοβαθμίας Παναθηναϊκού, Ρεάλ, Χίμκι στην 4θέση οι πράσινοι μένουν 5στη βαθμολογία, άρα για να ανέβουν στην 4θέση πρέπει η Ρεάλ που θα παίξει με Βαλένθια (εκτός), Ζαλγκίρις (εντός), Αστέρα (εκτός) και Μπάμπεργκ (εντός) να κάνει δύο ήττες. Κομματάκι δύσκολο...

Άρα, αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 4/4 θα πάρει λογικά την 5θέση και θα παίξει με μειονέκτημα έδρας με τη Ρεάλ. Αν χάσει κάποιο από τα επόμενα ματς και η Χίμκι κάνει μία νίκη παραπάνω τότε θα πέσει στην 6θέση και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Φενέρ ή Ολυμπιακού, όποια πάρει την 3η θέση δηλαδή.

Οι πράσινοι θα πάρουν την 6η θέση και στην περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Χίμκι και Ζαλγκίρις (αφού η Χίμκι έχει 2-0 νίκες επί της Ζαλγκίρις) αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο να συμβεί λόγω του εξαιρετικά δύσκολου προγράμματος της Ζαλγκίρις με Μιλάνο (εντός), Χίμκι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός).

Συνοψίζοντας: Η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει την 5η θέση με 4/4 ή ακόμη και 3/4 νίκες στα τελευταία του παιχνίδια αφού θεωρούμε ότι η Χίμκι θα χάσει έστω ένα ματς με ΤΣΣΚΑ, Φενέρ (εντός) ή Μπαρτσελόνα (εκτός) ενώ ομοίως και η ισόβαθμή του τώρα Ζαλγκίρις θα κάνει τουλάχιστον μία ήττα (ου μην και παραπάνω).

Οι πράσινοι έχουν σαφώς ευκολότερο πρόγραμμα από τις δύο ισόβαθμές τους ομάδες και μόνο αν το... θελήσουν δεν θα πάρουν την 5η θέση που 99% τους στέλνει πάνω στη Ρεάλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK