Τζόρτζεβιτς: "Είναι κίνητρο η αρνητική παράδοση"

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεχάσει πως είναι να νικάς την Μπαρτσελόνα και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ευελπιστεί ότι αυτό θα λειτουργήσει ως έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του.

Τζόρτζεβιτς: "Είναι κίνητρο η αρνητική παράδοση"
Τζόρτζεβιτς Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Η ήττα της Καρσίγιακα στο Κάουνας βόλεψε αφάνταστα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αν νικήσει την Μπαρτσελόνα, θα τελειώσει με την πρόκριση. Με εννέα σερί ήττες από τους "μπλαουγκράνα", η αποστολή είναι απαιτητική, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πάντως έχει διαφορετική οπτική των πραγμάτων.

" Δεν γνώριζα για την αρνητική παράδοση. Είναι καλό και μάλιστα, αυτό είναι που θα πω στους παίκτες μου μετά την προπόνηση. Είναι καλό κίνητρο για μας και μία ακόμα λεπτομέρεια. Όταν μια τέτοια λεπτομέρεια πέφτει στο τραπέζι, σπάει. Ελπίζω να τη σπάσουμε", δήλωσε.

Αναλύοντας την Μπαρτσελόνα, σχολίασε ότι " είναι μια ομάδα που είναι πολλά χρόνια μαζί, με τον ίδιο προπονητή και την ίδια φιλοσοφία. Έχουν αυτό το πλεονέκτημα, όπως και μεγάλο ρόστερ με εμπειρία, γερά και αθλητικά κορμιά. Όλοι είναι σε υψηλό επίπεδο, από τους πόιντ γκαρντ ως τους σέντερ. Στους σέντερ έχουν τον Άντε Τόμιτς, έναν τυπικό σέντερ που συμπεριφέρεται ως πόιντ γκαρντ και το φέρνει αυτό στο παιχνίδι τους. Ο Πασκουάλ το εκμεταλλεύεται άριστα αυτό και όλο το ταλέντο που διαθέτει".

Ερωτηθείς για την κακή εμφάνιση στο παιχνίδι με το Λαύριο, αποκρίθηκε πως " στα αποδυτήρια είχαμε μια συζήτηση, καθώς κατά τη γνώμη μου η εικόνα δεν ήταν η καλύτερη. Οι παίκτες συμφώνησαν. Βέβαια πρέπει να δεχτούμε και ότι η εικόνα της αντίπαλης ομάδας ήταν πολύ καλή και πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα. Δεν πρόκειται πάντα για την ομάδα σου, για τον εαυτό σου. Είναι δίκαιο παιχνίδι γιατί νικάς στο παρκέ. Είχαμε δύο εβδομάδες καλών προπονήσεων και η αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ μας βοήθησε να μπούμε ακόμα περισσότερο σε κατάσταση προπονήσεων και ελπίζω ότι το παιχνίδι μας θα κάνει βήματα μπροστά γιατί δεν μπορείς να έχεις τα αντίστοιχα αποτελέσματα αμέσως μετά από μια τέτοια κατάσταση. Αυτό περιμένουμε να γίνει λίγο αργότερα. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε τα αποτελέσματα να φανούν στο παιχνίδι".

Αναφερόμενος στην επιστροφή του Νίκου Παππά μετά από απουσία 6,5 μηνών, είπε πως " όπως κάθε ομάδα που θέλει τον τίτλο, κοιτά παίκτες και αν προκύψει κάτι καλό, θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά να συμφωνήσουμε μαζί του. Ο Νίκος Παππάς είναι πίσω με καλό τρόπο, αλλά δεν περιμένουμε ούτε εμείς ούτε κι αυτός πολλά άμεσα. Τα λεπτά του στο παρκέ και η αυτοπεποίθησή του θα ανεβαίνουν προοδευτικά και είμαι χαρούμενος που ένας παίκτης μετά από τραυματισμό είναι ξανά στο παρκέ. Είναι καλό για μας και θα μας βοηθήσει σίγουρα".

Ολοκλήρωσε δε λέγοντας πως " κάναμε μια καλή νίκη στην Τουρκία, ήταν δύσκολο, ενώ νικήσαμε και στο Λαύριο που για μένα ήταν μεγάλη νίκη. Έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, σε μια μεγάλη βραδιά και θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK