Ολυμπιακός - Σιένα 75-55

Με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα και αστείρευτη ενέργεια μέχρι το 40', ο Ολυμπιακός σκόρπισε με 75-55 τη Σιένα στον πρώτο αγώνα του ΣΕΦ και πηγαίνει με τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ στο ματς της Παρασκευής για να τελειώσει τη σειρά και να προκριθεί στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Ολυμπιακός - Σιένα 75-55

Έτσι κρίθηκε

Όταν η τελική διαφορά είναι στο +20 και ο Σπανούλης έχει μείνει στους 2 πόντους, ο Πρίντεζης στους 4 και ο Ντόρσεϊ στους... 0, κάτι αξιοπερίεργο πρέπει να έχει συμβεί στη διάρκεια του αγώνα. Όχι απαραίτητα. Δεν χρειάστηκαν τρικ, ούτε μαγικά από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για να έρθει το επιβλητικό 75-55 επί της Σιένα - η διαφορά έφτασε μάλιστα μέχρι τους 29 (66-37).

Αρκούσε η αδιάκοπη ομαδική δουλειά στην άμυνα και η τρομερή διάθεση για κάθε μπάλα που ήταν υπό διεκδίκηση. Αφού ξεπέρασε το αρχικό τρακ, που έφερε το 3-10 της Σιένα, ο Ολυμπιακός ήταν ένα συμπαγές σύνολο που σε κανένα σημείο δεν έχασε τον προσανατολισμό του. Με όπλο τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που ανέτρεψαν γρήγορα το σκηνικό και κυρίως το καλό διάβασμα των επιθέσεων της Σιένα, η ελληνική ομάδα έχτισε λεπτό με το λεπτό την επιτυχία της.

Άργησε να βρει ρυθμό στην επίθεση η ομάδα του Ίβκοβιτς, χάθηκαν αρκετά ελεύθερα σουτ, ακόμη και εύκολα λέι απ, μετά όμως το 14-12 τα πάντα κύλησαν βάσει ενός καλοσχεδιασμένου πλάνου. Ο Χάινς κατατρόπωσε κάθε αντίπαλο που βρέθηκε απέναντί του, ο Μάντζαρης έβαλε τα σουτ που του αναλογούσαν, ο Άντιτς εκμεταλλεύτηκε τα γρήγορα πόδια του, ο Σλούκας την άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει και όλοι μαζί πάσχισαν στην άμυνα. Ανάγκασαν τον ΜακΚάλεμπ σε... μπούκες χωρίς τύχη, τον Άντερσεν σε κάκιστες επιλογές, έστειλαν τον Λαβρίνοβιτς στον... πάγκο.

Η Σιένα έμεινε στους 21 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς καλάθι για πέντε λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να έρθει το 40-21 και το 44-25. Ο Σπανούλης παρέμενε ανενεργός, αλλά ο Λο έκανε δουλειά για δύο, ο Ντόρσεϊ και ο Παπανικολάου δεν άφηναν... κουνούπι να περάσει προς τη ρακέτα. Όταν άρχισαν να μπαίνουν και τα μακρινά σουτ η διαφορά εκτοξεύτηκε (50-30, 63-35) και ο Ολυμπιακός σφράγισε το 2-1 σε μια βραδιά που θύμισε πολύ το περυσινό 89-41.

Σταρ

Ομαδικό το επίτευγμα του Ολυμπιακού, ειδική μνεία όμως αξίζει στον Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός, κοντός για... ψηλός, ανταποκρίθηκε ωστόσο περίφημα απέναντι σε Άντερσεν και Λαβρίνοβιτς, οι οποίοι προσπάθησαν να τον ποστάρουν, έδινε συνεχώς βοήθειες στους περιφερειακούς, πήρε 9 ριμπάουντ, ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ των "ερυθρόλευκων" με 15 πόντους.

Απογοήτευση

Ναυάγιο στη μέση του ωκεανού έμοιαζε η Σιένα. Χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς πλάνο, χωρίς σθένος. Τραγική εικόνα από παίκτες έμπειρους και έναν προπονητή που αδυνατούσε να ξυπνήσει την υπνωτισμένη ομάδα του.

Σχόλιο

Τώρα είναι που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός. Να μην παρασυρθεί από αυτήν του την εμφάνιση, να σταθμίσει από την αρχή τα δεδομένα, να υπολογίσει στην αντίδραση της πληγωμένης Σιένα και να εμφανιστεί με την ίδια νοοτροπία - διάθεση στο παιχνίδι της Παρασκευής. Περιθώρια ήττας έχει, αλλά γιατί να χάσει μια τέτοια ευκαιρία και να μπει στη διαδικασία ενός πέμπτου ματς επί ιταλικού εδάφους; Ας αντιμετωπίσει το παιχνίδι ως τελικό, ως ματς δίχως αύριο και ας τελειώνει μια ώρα αρχύτερα μια σειρά που είναι πλέον του χεριού του.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 32-21, 48-30, 75-55

Ολυμπιακός - Σιένα 75-55
Ολυμπιακός - Σιένα 75-55

Το live του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK