Σφαιρόπουλος: "Μία ομάδα, μία γροθιά"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές παρά τις σημαντικές απουσίες, τη βοήθεια που έδωσε ο κόσμος στο ΣΕΦ αλλά και τον "τελικό" με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Σφαιρόπουλος: "Μία ομάδα, μία γροθιά"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην εκπομπή "Το 10 το κακό" και στους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για την προετοιμασία της ομάδας παρά τους πολλούς τραυματισμούς: "Οι θάλαμοι είναι γεμάτοι με τραυματίες όχι μόνο αυτό το τριήμερο. Το πιο σημαντικό ήταν ότι οι παίκτες έπαιξαν με ψυχή και αυταπάρνηση. Έπαιξαν με τσαμπουκά, πάθος και ενέργεια. Δεν τα παράτησαν παρά τις δυσκολίες. Η Εφές έχει ποιοτικό ρόστερ και μεγάλο και έμπειρο προπονητή. Αμυντικά το παιχνίδι πήγαινε καλά. Τους κρατούσαμε χαμηλά. Τους αναγκάσαμε να ψάχνουν να βρουν λύσεις μετά από το πέρας κάποιου χρονικού διαστήματος που αυτό ήταν άλλο παιχνίδια γι’ αυτούς. Επιθετικά δεν ήμασταν καλά. Είχαμε μία βιασύνη, αλλά ήταν θέμα χρόνου να το βελτιώσουμε και να λυθεί η ομάδα και να έχουμε ένα επιθετικό κρεσέντο στο τέταρτο δεκάλεπτο για να πάρουμε αυτή τη νίκη".

Για τις απουσίες των Σπανούλη – Σλούκα: "Εκείνο που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι έχουν συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή. Από τότε που ήρθα στην ομάδα και θα το λέω μέχρι να φύγω είναι ότι οι παίκτες είναι ικανοί να φέρουν την ομάδα ψηλά. Όλοι οι παίκτες ακόμα και να μην βάζουν πόντους είναι χρήσιμοι. Ο Λοτζέσκι για παράδειγμα μπορεί να μην έβαλε πολλούς πόντους, αλλά μοίρασε ασίστ. Όταν έχει Σπανούλη και Σλούκα εκτός και βρίσκεις από τον Λοτζέσκι 6 ασίστ και 6 ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορεί να έχεις 10 παίκτες και να βάλουν όλοι 15 πόντους. Πάντα πρέπει να έχεις παίκτες που θα παλεύουν στο γήπεδο και θα βουτάνε για κάθε μπάλα. Όποια παιδιά καλούνται να το κάνουν αυτό το φέρουν εις πέρας. Είμαστε ένα σύνολο, μια γροθιά".

Για την παρουσία του κόσμου: "Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Βοήθησε την ομάδα, την χειροκροτούσε και όταν ήρθε η στιγμή που έγινε το ξέσπασμα ο κόσμος την έσπρωξε ακόμη περισσότερο. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Δεν μπορείς να κάνεις μεγάλη ομάδα χωρίς τον κόσμο. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα στα δύσκολα".

Για την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού λόγω των απουσιών των Σπανούλη – Σλούκα: "Στη δεδομένη στιγμή είναι δύο παίκτες που είναι στην ίδια θέση και δημιουργούν και οι δύο. Εδώ και δέκα μέρες παίζουμε έτσι. Και με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η ομάδα άλλαξε λίγο τον τρόπο παιχνιδιού της. Πάμε και σε άλλους τρόπους δημιουργίας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα των παικτών. Να μπορέσουμε να μετατρέψουμε το στυλ μας σε κάτι άλλο προσαρμοσμένο στο στυλ των παικτών μας. Και στη Λαμποράλ κάναμε καλό παιχνίδι αλλά το χάσαμε. Σε άλλα παιχνίδια ήμασταν χειρότεροι, αλλά τα κερδίσαμε. Η ομάδα πάρα το ότι έχασε το παιχνίδι ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν καταλάβει ότι όλοι είναι απαραίτητοι. Η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι ότι και οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι όλοι μαζί χτίζουν το αποτέλεσμα".

Για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους "8" της Ευρωλίγκας για δέκατη σερί χρονιά: "Δεν έχω τη συμβολή. Την έχουν οι πρόεδροι, αυτοί είναι που όλα αυτά τα χρόνια κρατάνε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και ειδικά μέσα στην κρίση. Και γι’ αυτό τους αξίζουν τα συγχαρητήρια. Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα να κρατιέται ψηλά. Το σημαντικό είναι όταν κάνεις μία επιτυχία να συνεχίσεις να είσαι ψηλά. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι στην ελίτ της Ευρώπης. Πιστεύω ότι οφείλεται κυρίως στην διοικητική σταθερότητα που έχει η ομάδα. Είναι σημαντικό όσο αλλάζουν τα πρόσωπα η ομάδα να κρατάει τη σταθερά της".

Για το αν θέλει να κερδίσει στη Μόσχα ή τη Βαρκελώνη: "Όλοι οι προπονητές θέλουν όπως και οι παίκτες η ομάδα τους πάντα να κερδίζει. Πρώτα είναι ο Κόροιβος την Κυριακή και μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Δεν υπάρχει καμία αήττητη ομάδα σε κανένα σπορ. Το πιο σημαντικό είναι να μπαίνεις για να κερδίζει το ματς. Θέλουμε να πάμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε".

Για την επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου: "Το πιο δύσκολο είναι να έχεις ένα τόσο μεγάλο τραυματισμό και γενικά να βρεις πάλι τον ρυθμό σου. Ο Ιωάννης έμεινε έξω από ένα σοβαρό τραυματισμό. Ο οποιοσδήποτε τραυματίας πρέπει να ξεπεράσει και το ψυχολογικό και να βρεις τον ρυθμό σου. Θέλει πολύ υπομονή καιψυχικά χαρίσματα. Η περίοδος αυτή πέρασε κα έδειξε ότι έχει βρει τον ρυθμό. Και ο Ιωάννης και οι υπόλοιποι νεαροί με σκληρή δουλειά και χαμηλά το κεφάλι μπορούν να φτάσουν ψηλά".

Για το αν υπάρχει άλλος τραυματισμός: "Πιστεύω είμαστε στο τελευταίο στάδιο σχεδόν με όλους τους παίκτες με την αποθεραπείας τους. Υπάρχουν κάποια στάδια επανένταξης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK