Σφαιρόπουλος: "Ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε είναι..."

Όλα όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο κανάλι της Euroleague πριν από την πρεμιέρα του Ολυμπιακού.

Σφαιρόπουλος: "Ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε είναι..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φιλοξενήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι της Euroleague και μίλησε για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, τις προσδοκίες, την πίεση και το νέο ρόστερ.

Ο κόουτς των φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης δεν έκρυψε ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές, αφού δεν γίνεται διαφορετικά. Ανέλυσε το ρόστερ και αναφέρθηκε στον όμιλο της πρώτης φάσης, λέγοντας πως πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στο Top16 και τίποτα περισσότερο.

Τόνισε χαρακτηριστικά: " Είναι αλήθεια ότι το ρόστερ χωρίζεται σε δύο γκρουπ, σε αυτό με τους πιο έμπειρους και στους νεαρότερους. Όλοι οι παίκτες είναι ισότιμοι και δεν με ενδιαφέρει αν ο ένας είναι 19 ετών ή 30. Είναι σημαντικό να δουλεύουν όλοι μαζί και να να ξέρουν ότι πρέπει να δίνουν τα πάντα σε κάθε ματς ή σε κάθε προπόνηση. Θέλουμε οι εμπειρότεροι να συμβουλεύουν και μεταφέρουν την εμπειρία τους στους μικρότερους έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό η ομάδα να παίζει σαν ένα σύνολο. Γιατί προσθέσαμε νέους παίκτες και σε συνδυασμό με τους παλιούς δημιουργήσαμε ένα ισχυρό σύνολο.

Οι νέοι παίκτες ήταν όλοι τους πρωταρχικές επιλογές μας και είμαι χαρούμενος που ήρθαν. Είναι πολύ ταλαντούχοι. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας και να παίζουμε μαζί, σαν μια ομάδα και όσο καλύτερα μπορούμε. Οι νέοι είναι καλοί αθλητές, θα μας προσφέρουν καλύτερη άμυνα. Είναι παράλληλα και καλοί χαρακτήρες. Θέλουμε να τα συνδυάσουμε αυτά ώστε ο καθένας να γίνει μέρος της επιτυχίας.

Είναι μια νέα πρόκληση για όλους μας η σεζόν. Ήμασταν φιναλίστ πέρυσι και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές και πρέπει ο καθένας να είναι έτοιμος να παίξει όσο καλύτερα. Πρέπει να πάμε βήμα με βήμα και να βελτιωνόμαστε από ματς σε ματς. Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στο Top16, μετά τα πλέι οφ και ακολούθως το Final Four. Καμία ομάδα δεν μπορεί να γνωρίζει ότι θα φτάσει στο Final Four, θέλουμε να είμαστε, αλλά πρέπει να να δουλέψουμε σκληρά, να έχουμε θέληση και υπομονή για μια μεγάλη σεζόν με ταξίδια και πολλά δύσκολα ματς. Πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Πρέπει να παλεύουμε ελπίζοντας θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Όλες οι ομάδες του ομίλου είναι ισχυρές, πήραν καλούς παίκτες και έχουν κίνητρο να φτάσουν στους 16. Ίσως δούμε αρκετές εκπλήξεις γιατί ακόμη είναι νωρίς στη σεζόν. Νομίζω ότι έχουμε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους και πρέπει να παίξουμε στο 100% για να μην έχουμε προβλήματα.

Έχουμε προσδοκίες και μπορούμε να διαχειριστούμε την πίεση αν δουλέψουμε στο επίπεδο που μπορούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δουλεύουμε στο μάξιμουμ γιατί είναι σημαντικό για να αποβάλλουμε την πίεση. Είναι το μοναδικό μυστικό της επιτυχίας. Ο μόνος δρόμος είναι να είσαι συγκεντρωμένος".

Όλη η συνέντευξη του Γιάννη Σφαιρόπουλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK