Σφαιρόπουλος: "Οι παίκτες είναι παλικάρια"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποθέωσε τους παίκτες του μετά το 59-52 επί της Μπασκόνια, μια νίκη που θα δώσει όπως όλα δείχνουν την πρωτιά του ομίλου.

Σφαιρόπουλος: "Οι παίκτες είναι παλικάρια"
Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός

Απόλυτα ικανοποιημένος από την αμυντική προσήλωση των παικτών του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Μπασκόνια δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κάνοντας λόγο για "την καλύτερη άμυνα που έχουμε παίξει ποτέ".

Ο κόουτς του Ολυμπιακού δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: " Είναι μια παλικαρίσια νίκη. Μια νίκη που προήλθε από δύο παράγοντες: την ομαδικότητα σε άμυνα και επίθεση και την αυταπάρνηση των παικτών. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Παίζαμε μια μια ομάδα που ήρθε να διεκδικήσει την πρώτη θέση και παρά τις απουσίες ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του. Αρχίσαμε συγκεντρωμένα, και αναγκάσαμε μια φύσει επιθετική ομάδα να έχει 6 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, 22 στο ημίχρονο και 52 σύνολο, τη στιγμή που εκτός έδρας έχει κατά μέσο όρο 84. Καταλαβαίνεται ότι η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη, η άμυνα καταπληκτική. Είναι η άμυνα που θέλω να παίζουμε. Σίγουρα στην επίθεση δεν ήμασταν σε καλή ημέρα, είχαμε χαμένα λέι πα, η μπάλα μπήκε και βγήκε σε κάποια φόλοου, παρόλα αυτά η άμυνα μάς έδωσε το παιχνίδι. Κάποια καλάθια χάθηκαν και από την υπερπροσπάθεια και την κούραση στην άμυνα.

Είναι μια μεγάλη νίκη αναλογιζόμενοι τις απώλειες και τα μειονεκτήματα. Σημαντικό για μας είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να ξεκουράσουμε τους παίκτες που κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να μείνουν φρέσκοι και να δούμε πότε θα είναι έτοιμοι αυτοί που αναρρώνουν. Ευχαριστώ και τον κόσμο που συμπαραστάθηκε. Ποιοτικά δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι, είδαν όμως ότι παλέψαν οι παίκτες και χειροκρότησαν. Θέλουμε να είναι εδώ και να στηρίζουν την προσπάθεια.

Έπαθε ένα διάστρεμμα ο Σπανούλης, θα δούμε το πόδι του, πόσο πονάει.

Είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε παίξει ποτέ, παρά το μικρό ροτέισον απέναντι σε μια ομάδα που παίζει με πολλή ενέργεια. Η άμυνα μας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Η νίκη ήρθε από την προσπάθεια όλων των παικτών. Είχαμε αλληλοκαλύψεις και αυτό γίνεται μόνο όταν είσαι ομάδα και εμείς το δείχνουμε. Όταν σου λείπουν κάποιοι και χάνεις κι άλλο μόνο όταν είσαι ομάδα τα καταφέρνεις.

Τον Αθηναίου τον πιστεύουμε, όπως και όλους. Το πιο σημαντικό ήταν η άμυνά του στην τελευταία περίοδο. Εκεί που έπρεπε, έπαιξε άμυνα. Έχει την επαφή με την μπάλα, έχει σουτ, είναι χρήσιμος παίκτης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 59-52

News 24/7

24MEDIA NETWORK