Σφαιρόπουλος: "Πολύ δύσκολα ο Μιλουτίνοφ, περιμένουμε τον Σπανούλη"

Αποδεκατισμένος θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Μπασκόνια αφού, όπως τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν θα αγωνιστούν οι Πρίντεζης και Λοτζέσκι δεν θα αγωνιστούν ενώ εξαιρετικά απίθανη είναι και η συμμετοχή του Μιλουτίνοφ.

Σφαιρόπουλος: "Πολύ δύσκολα ο Μιλουτίνοφ, περιμένουμε τον Σπανούλη"
INTIME SPORTS

Για το παιχνίδι: "Έχουμε αύριο ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που είναι η μοναδική που μας έχει νικήσει. Έχουν αλλάξει πολλά από το ματς του α' γύρου. Όσον αφορά το κομμάτι της τακτικής είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με τότε. Είναι λογικό γιατί η ομάδα έχει αφομοιώσει καλύτερα αυτά που ζητάμε σε άμυνα και επίθεση. Άρα είμαστε πιο έτοιμοι να κάνουμε όσα θέλουμε στο παρκέ. Δεν παραγνωρίζουμε πως η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που παίζει με ενέργεια, θέλει να τρέξει στο γήπεδο".

Για τα δυνατά της σημεία: "Πέραν των γκαρντ, έχει κι αθλητικούς ψηλούς. Όπως είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι, η παρουσία του Μπουρούση τούς ανεβάζει επίπεδο στο λόου ποστ. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις στη διάρκεια του αγώνα, για να πάμε το παιχνίδι στον δικό μας ρυθμό, τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, για να ενισχύσει την ομάδα. Μετά τη Λιμόζ, είναι το δεύτερο παιχνίδι που δίνουμε στο ΣΕΦ για την Euroleague".

Για τον Γιάννη Μπουρούση: "Ξέρουμε όλοι ποιος είναι. Είναι παίκτης - "κλειδί" για το παιχνίδι της Λαμποράλ Κούτσα. Στο set παιχνίδι τον ψάχνουν πολύ στο λόου ποστ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί αμυντικά για να τον αντιμετωπίσουμε".

Για το "κλειδί" της αναμέτρησης: "Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός γιατί η Λαμποράλ Κούτσα επιδιώκει να δώσει έναν γρήγορο ρυθμό, ένα up tempo παιχνίδι. Στην Ισπανία προσαρμοστήκαμε στα δικά της "θέλω", παρόλ' αυτά διεκδικήσαμε μέχρι τέλους τη νίκη. Η παρουσία μας ήταν αρκετά καλή, αλλά όχι στο επίπεδο που θέλαμε. Είναι λογικό γιατί ήταν πολύ νωρίς στη σεζόν. Τώρα έχουμε στις πλάτες μας περίπου είκοσι παιχνίδια. Η ομάδα είναι πιο πολύ χρόνο προπονημένη κι έτσι καταλαβαίνουν όλοι τι θέλουμε".

Για τους απόντες: "Ο Πρίντεζης και ο Λοτζέσκι είναι σίγουρα εκτός αγώνα, ενώ ο Σπανούλης θα δοκιμάσει σήμερα. Θα αποφασίσουμε αύριο αν θα παίξει ή όχι. Ο Μιλουτίνοφ έχει μηδαμινές πιθανότητες να παίξει. Είναι δεύτερη ημέρα στο νοσοκομείο".

Για τους απόντες: "Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες όσο γίνεται για το καλό της ομάδας. Μπορούν να παίξουν σε δύο θέσεις, οπότε αυτό δίνει την πολυτέλεια στον προπονητή να χρησιμοποιεί διάφορα σχήματα ανάλογα με την τακτική, σε σχέση με τον αντίπαλο. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι ανταποκρίνονται καλά παίζοντας σε δύο θέσεις. Άρα έχουμε τη δυνατότητα ανάλογα με τα σχήματα των αντιπάλων, να προσαρμοστούμε. Το μείζον είναι ότι ανεξαρτήτως σχήματος, ο Ολυμπιακός έχει μια σταθερά σε άμυνα και επίθεση. Κι αυτό δεν αλλάζει με το τι θέση παίζει ο καθένας".

Για τους "διπλοθεσίτες" της πεντάδας: "Οι παίκτες ανταποκρίνονται σε αυτό που τους ζητάμε. Όπως έχω πει από την αρχή, πιστεύουμε όλους τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ. Ήρθαν για κάποιον λόγο. Πιστεύω σε όλους, ότι είναι ικανοί να προσφέρουν στον Ολυμπιακό. Κι αυτό τους ζητάω κάθε φορά. Ανεξαρτήτως απόντων, πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκοράρουν.

Αν παίζει άμυνα σε κάποιον και τον ρίχνει αρκετά από τον μέσο όρο του, είναι πολύ σημαντικό. Γι αυτό πιστεύω πως όλοι μπορούν να προσφέρουν, γιατί όλοι κάνουν δουλειές που δεν φαίνονται μόνο με το μαρκάρισμα. Είναι σημαντικό πως λειτουργούμε ομαδικά. Έχουμε παιδιά που είναι ικανά να προσφέρουν στην ομάδα. Είμαστε έτοιμοι, όπως και να είμαστε, να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι".

Για τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιανγκ: "Μακάρι να τον είχαμε βρει δέκα ημέρες νωρίτερα, γιατί όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο το καλύτερο. Είμαστε όμως σε μια φάση της σεζόν, που δεν υπάρχουν πολλές επιλογές ελεύθερων παικτών. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με παίκτες που δεν ξέρουμε πως θα προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα, εκτός κι αν είναι κάτι πολύ εξαιρετικό. Μέχρις στιγμής δεν έχουμε βρει αυτό το εξαιρετικό. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK