Η ομάδα που αλλάζει συνεχώς ονόματα

Η Μπασκόνια που έγινε Ταουγκρές και κατόπιν Λαμποράλ Κούτσα. Πότε και γιατί.

Η ομάδα που αλλάζει συνεχώς ονόματα

Την ομάδα με τα χίλια ονόματα (όχι πρόσωπα) υποδέχθηκε (και νίκησε) ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ. Την τελευταία διετία αναγράφεται ως Λαμποράλ Κούτσα. Μόνο που δεν είναι το "πραγματικό" όνομα ενός μπασκετικού συλλόγου που ιδρύθηκε με έδρα τη Βιτόρια το 1959.

Για τους φανατικούς του μπάσκετ πρόκειται για την Μπασκόνια, η οποία στην πορεία των ετών έγινε Ταουγκρές, Ταού Κεράμικα, Κάχα Λαμποράλ και Λαμποράλ Κούτσα.

Το κουβάρι άρχισε να μπερδεύεται όταν το 1986 η εταιρία κεραμικών TAULELL έγινε ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας από τη χώρα των Βάσκων και ως ανταπόδοση της χορηγίας ζήτησε την αλλαγή του βασικού ονόματος (κάτι σύνηθες εκείνη την εποχή σε Ισπανία και Ιταλία).

Η ομάδα που αλλάζει συνεχώς ονόματα

Αρχικά η Μπασκόνια αναφερόταν ως Ταουγκρές. Τουλάχιστον έτσι τη μάθαμε στην Ελλάδα. Σε αυτήν έπαιζε ο Μαρσέλο Νικόλα και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, από αυτήν αποκλείστηκε ο Ηρακλής στα ημιτελικά του Σαπόρτα το 1995 και από αυτήν έχασε ο ΠΑΟΚ στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης το 1996.

Η ομάδα που αλλάζει συνεχώς ονόματα

Αργότερα, το 1997, ξαναβαφτίστηκε σε ΤAU Ceramica και με αυτό το όνομα πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρωλίγκα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στο ευρωπαϊκό στερέωμα με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, στον πάγκο της.

Όλα αυτά προτού το 2009 η συνεργασία με την TAULELL φτάσει στο τέλος της και συναφθεί συνεργασία με τη βασκική τράπεζα Κάχα Λαμποράλ.

Η ομάδα που αλλάζει συνεχώς ονόματα

Το Ταουγκρές ή ΤAU διαγράφηκε και για τέσσερα χρόνια (2009-2013) το καμάρι της Βιτόρια εμφανιζόταν με το νέο όνομα του (Κάχα Λαμποράλ). Η επόμενη, και τελευταία μέχρι σήμερα, αλλαγή αποφασίστηκε πριν από περίπου 15 μήνες. Τότε που επιτεύχθηκε η συγχώνευση δύο τραπεζών, της Κάχα Λαμποράλ και της Κούτσα Ρουράλ.

Η ομάδα που αλλάζει συνεχώς ονόματα

Από πέρυσι το Contra.gr καθιέρωσε το "Μπασκόνια". Μην παραξενεύεστε, στην ίδια ομάδα αναφερόμαστε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK