Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Σούπερ Βεζένκοφ για την Μπαρτσελόνα, ισοπεδωτική η Μπασκόνια

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον όμιλο του Top16 της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Σούπερ Βεζένκοφ για την Μπαρτσελόνα, ισοπεδωτική η Μπασκόνια
Βεζένκοφ Μπαρτσελόνα

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μπαρτσελόνα: Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, που έφερε το επιμέρους 41-28, και τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να έχει 13 πόντους (5/7δ, 1/2τρ) και 3 ριμπάουντ η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε 83-77 της Μάλαγα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" και παρέμεινε με 20-2 στην κορυφή της ACB παρέα με τη Βαλένθια. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάρλος Αρόγιο με 5/6 τρίποντα, ενώ ο Πάου Ρίμπας είχε 11 και 3 ασίστ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ευστοχώντας σε 19 τρίποντα με ποσοστό 53%, οι Μαδριλένοι έφυγαν με το διπλό από τα Κανάρια Νησιά χάρη στο 103-93 και έφτασαν τις 18 νίκες σε 22 αγωνιστικές της ACB. Μετά από 20 λεπτά η ομάδα του Λάσο έχασνε έχοντας δεχθεί 58 πόντους! Παρόλα αυτά με το 24-10 της τρίτης περιόδου η "βασίλισσα" έκανε την ανατροπή και δεν επέτρεψε στην Γκραν Κανάρια να κάνει την έκπληξη. Ο Γκουστάβο Αγιόν είχε 21 πόντους και 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ευστοχώντας στα 9 από τα 20 εύστοχα δίποντα των πρωταθλητών

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Το ντέρμπι κορυφής για τη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών εξελίχθηκε σε μονόλογο για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Μετά το 36-16 στο 12' οι Μοσχοβίτες, χάρη στα υψηλά ποσοστά στα σουτ, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και δεν απειλήθηκαν στο ελάχιστο. Ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 23 πόντους με το σχεδόν απόλυτο από το τρίποντο (6/7, 86%)!

Μπάμπεργκ: Στο 87-66 επί της Χάγκεν βρήκε η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι αντίδοτο για την κακή ήττα στο Κάουνας. Με 30 πόντους και 23 ριμπάουντ από το δίδυμο Μέλι - Τάις οι πρωταθλητές Γερμανίας έκαναν εύκολη τη ζωή τους και συνέχισαν τη μοναχική πορεία τους προς την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο. Ο Νίκος Ζήσης είχε 7 πόντους και 4 ασίστ σε 24 λεπτά.

Μπασκόνια: Τρεις ημέρες μετά το χαμηλό βαθμό πήρε στο ΣΕΦ η ομάδα του Περάσοβιτς ανέβασε ρυθμούς και στο ντέρμπι με την Μπιλμπάο ήταν ισοπεδωτική. Με 30 πόντους του Ντάριους Άνταμς νίκησε 108-62 και εξακολουθεί να μοιράζεται την τρίτη θέση με τη Ρεάλ. Η Μπασκόνια έτρεξε 27-9 στην πρώτη περίοδο και 31-18 στη δεύτερη, διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα που είχε ετοιμάσει ο Σίτο Αλόνσο. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν μεταξύ των διακριθέντων με 14 πόντους από 4/8 σουτ, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Χίμκι: Η ομάδα του Κουρτινάιτς δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι της σεζόν, παρά την πρόσφατη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα, καθώς στο ντέρμπι της Δευτέρας έχασε 94-81 από τη Λοκομοτίβ στο Κράσνονταρ. Η άμυνα της Χίμκι "πληγώθηκε" από τον Βίκτορ Κλαβέρ που είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, την ίδια ώρα που ο Κρις Σίγκλετον έδωσε άλλους 18 (μαζί με 5 ριμπάουντ). Τουλάχιστον οι Μοσχοβίτες προστάτευσαν τη διαφορά της εντός έδρας νίκης τους στον α' γύρο (101-88), χάρη στις άστοχες βολές του Ράντολφ στο φινάλε. Ο Ράις με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων, αλλά είχε μόλις 5/13 σουτ και 3 ασίστ.

Ζαλγκίρις: Απρόσμενη εντός έδρας ήττα υπέστη η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους χάνοντας 86-84 από τη Γιούβεντους. Ο Μπροκ Μότουμ, με 20 πόντους επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, ωστόσο οι πρωταθλητές δεν είχαν υψηλά ποσοστά και υστέρησαν σε ριμπάουντ / ασίστ χάνοντας από το καλάθι του Μπάτερβιλντ στα 13'' πριν από τη λήξη. Στα 7'' ο Βέτσβαγκαρς κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, αλλά με 1/3 βολές δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK