Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Κοντά στην "αυτοκτονία" η Χίμκι

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον όμιλο του Top16 της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Κοντά στην "αυτοκτονία" η Χίμκι
Χίμκι Σβεντ Ζενίτ

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Χίμκι: Στη μάχη για την πρώτη τετράδα στη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς επικράτησε 90-84 της ανταγωνιστικής Ζενίτ, την οποία και καταδιώκει. Οι Μοσχοβίτες με 23 πόντους και 5 ασίστ από τον Αλεξέι Σβεντ προηγήθηκαν 5-4 και από τότε δεν κοίταξαν πίσω. Μάλιστα ξέφυγαν 31-15 και 44-19, προτού μετά το 24' οι φιλοξενούμενοι αρχίσουν να μαζεύουν τη διαφορά. Παρά πάντως 73-72 και το 78-77 η Χίμκι μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά και να μην γκρεμίσει ό,τι είχε χτίσει μέχρι τότε. Διψήφιοι σε πόντους ήταν επίσης οι Τζέιμς Όγκουστιν (19 πόντοι), Ταϊρές Ράις (18 πόντοι) και Πέτερι Κόπονεν (14 πόντοι). Όλα αυτά πριν η Χίμκι υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Χωρίς να χρειαστεί να παίξει... άμυνα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη νίκησε 101-93 τη VEF Ρίγα στη Μόσχα, διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Ούνιξ στη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών. Ο Νάντο Ντε Κολό ηγήθηκε της επιτυχίας των Μοσχοβιτών σε ακόμη ένα ματς με 25 πόντους και 6 ασίστ. Ο Μίλος Τεόντοσιτς έπαιξε μονάχα 11:13 λεπτά, έχοντας πάντως 2 πόντους και 6 ασίστ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο άφησε πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό και στο ματς του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Σαραγόσα έδειξε κομμάτι του καλού εαυτού της. Με πολύ υψηλό ποσοστό στα σουτ (17/25 δίποντα, 17/35 τρίποντα) επιβλήθηκε 96-84 στη Μαδρίτη και πήρε αποστάσεις από την τέταρτη Μπασκόνια που νωρίς το μεσημέρι είχε ηττηθεί στα Κανάρια. Ο Τζέισι Κάρολ με 16 πόντους και 4/7 έξω από τα 6μ75 ήταν ο αρχισκόρερ των πρωταθλητών και ένας εκ των τεσσάρων με διψήφιο αριθμό πόντων. Ακολούθησε ο Τζέφρι Τέιλορ με 14, ενώ 12 είχε ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Μπαρτσελόνα: Η νίκη της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ (που συμπλήρωσε 350 αγώνες πρωταθλήματος) επί της Χιπουθκόα στο Σαν Σεμπάστιαν ήταν τόσο εύκολη όσο μαρτυρά το τελικό 84-69. Οι "μπλαουγκράνα" πάτησαν γρήγορα το γκάζι και τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ένας από αυτούς ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος "έγραψε" 15 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Στράτος Περπέρογλου περιορίστηκε στους 3 πόντους.

Μπασκόνια: Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν τα κατάφερε στα Κανάρια Νησιά γνωρίζοντας την ήττα με 93-90 από την πάντα επικίνδυνη Γκραν Κανάρια. Η ομάδα του Ζέλικο Περάσοβιτς κατανάλωσε μεγάλα αποθέματα ενέργειας, αλλά έπεσε στο καναβάτσο αφού στο τέλος οι γηπεδούχοι ευστόχησαν στα μεγάλα σουτ και σ' όλες τις βολές. Ο Γιάννης Μπουρούσης πάντως έκανε ό,τι μπορούσε με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ (μαζί μ' ένα τρίποντο που έβαλε προσωρινά την Μπασκόνια μπροστά στο σκορ προς το τέλος).

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Κοντά στην "αυτοκτονία" η Χίμκι

Μπάμπεργκ: Τις 25 νίκες σε 27 αγώνες έφτασε η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι στη γερμανική λίγκα. Μάλιστα το 85-53 επί της Μπαϊρόιτ ήταν όσο άνετο φανερώνει η τελική διαφορά, αφού από το 10' έως το 30' οι πρωταθλητές Γερμανίας έκαναν ένα επιμέρους 37-17! Ο Νίκος Ζήσης με 12 πόντους ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Μπάμπεργκ, ο Γουαναμέικερ με 11 πόντους και 9 ασίστ ήταν ο κορυφαίος.

Ντζούκιγια - Ζαλγκίρις (29/3, 19:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK