Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Νέο τρίποντο στην εκπνοή για τη Ρεάλ, την κάτω βόλτα η Μπασκόνια, κινδύνευσε η ΤΣΣΚΑ

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον όμιλο του Top16 της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Νέο τρίποντο στην εκπνοή για τη Ρεάλ, την κάτω βόλτα η Μπασκόνια, κινδύνευσε η ΤΣΣΚΑ

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης: Η ομάδα του Λάσο δεν έβαλε μυαλό από τον τρόπο που έχασε από την Μπασκόνια στην Ευρωλίγκα την Παρασκευή και στο εκτός έδρας ματς με τη Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη λίγο έλειψε να πάθει ακριβώς το ίδιο. Δέχθηκε τρίποντο στην εκπνοή από τον Κάρλος Καμπέθας και μετά το 93-93 της κανονικής διάρκειας χρειάστηκε την παράταση για να φύγει με το 104-99. Ο Ρούντι Φερνάντεθ με 18 πόντους (4/7 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών, ενώ οι Ροντρίγκεθ-Γιουλ είχαν από 17. Με το διπλό η Ρεάλ απέκτησε ισχυρό αβαντάζ για την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο και πλέον στοχεύει στη δεύτερη κυνηγώντας τη Βαλένθια.

Μπασκόνια: Η υπερπροσπάθεια που καταβάλει στην Ευρωλίγκα έχει επηρεάσει την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στην ACB. Δεν εξηγείται διαφορετικά η τέταρτη διαδοχική ήττα (όγδοη συνολικά) και δεύτερη σερί στα Κανάρια Νησιά. Στην Τενερίφη η παρέα του Γιάννη Μπουρούση έχασε 93-80 από την Κανάριας και πλέον στόχος της είναι να διατηρηθεί στην πρώτη. Η μάχη χάθηκε στη δεύτερη περίοδο όταν οοι γηπεδούχοι πέτυχαν επιμέρους 28-8 και έκλεισαν το πρώτο μισό στο 51-29! Οι Βάσκοι βελτιώθηκαν αλλά δεν πρόλαβαν να καλύψουν παρά το μισό της απόστασης. Ο Έλληνας σέντερ έπαιξε λίγο (17'49'') λόγω φάουλ και είχε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Μπαρτσελόνα: Το 84-57 της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ επί της Μανρέσα ήταν ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο της ACB. Με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν σε όλες τις περιόδου και έφτασαν το ρεκόρ τους στο 24-2. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 29 λεπτά ήταν ο κορυφαίος. Λίγο έπαιξε ο Στράτος Περπέρογλου, αφού κρίθηκε σκόπιμο να μην κουραστεί ενόψει Ζαλγκίρις.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Χωρίς Ντε Κολό, Τεόντοσιτς που ξεκουράστηκαν ενόψει του αγώνα στο ΣΕΦ και τους τραυματίες Φρίλαντ-Χριάπα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κινδύνευσε με ήττα στο Μινσκ από την Τσμόκι. Οι Μοσχοβίτες πάντως απέδρασαν με το 83-81 από τη Λευκορωσία παίρνοντας 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ από τον Αντρέι Βοροντσέβιτς και 15 πόντους με 3/7 τρίποντα από τον Κόρι Χίγκινς. Ήταν ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς, αφού είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών.

Ζαλγκίρις: Διπλό στην Κλαϊπέντα για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, νίκησε 78-70 τη Νεπτούνας και έφτασε τις 28 επιτυχίες σε 31 αγωνιστικές της λιθουανικής λίγκας. Η κάτοχος του τίτλου έχασε 60-49 στο φινάλε της τρίτης περιόδου, επέστρεψε ωστόσο και αφού πρώτα ισοφάρισε 63-63, προσπέρασε και δεν έχασε μέχρι τέλους το προβάδισμα. Ο Γιανκούνας με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ έκανε τη διαφορά, ενώ οι Μότουμ (12), Ραντλ (11) και Ουλάνοβας (10) ήταν διψήφιοι. Μόνο 15'44'' έπαιξε ο Ίαν Βουγιούκας, αφού φορτώθηκε με φάουλ.

Χίμκι: Με φόρα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού η ομάδα του Ιβάνοβιτς κατέκτησε το διπλό στη Ρίγα επί της VEF. Από το 13' και μέχρι τέλους οι Μοσχοβίτες είχαν το προβάδισμα χωρίς να κινδυνεύσουν. Ο Ράις με 20 πόντους και ο Μπουν με 16 (12 ριμπάουντ) ήταν οι καλύτεροι της Χίμκι, από την οποία ο Αλεξέι Σβεντ είχε 15 πόντους σε 18'45'' μόνο με τρίποντα (5/7).

Μπάμπεργκ: Ακόμη πιο κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο του γερμανικού πρωταθλήματος η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι μετά το 85-65 στη Βόνη. Αρχισκόρερ ήταν ο Στάιγκερ με 5/6 τρίποντα και 19 πόντους, ενώ ο Τάις είχε 15 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Νίκος Ζήσης δεν χρειάστηκε να πιεστεί και έμεινε εκτός αποστολή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK