Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Κορυφή για τη Φενέρμπαχτσε

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκό στον όμιλο του Top16 της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Κορυφή για τη Φενέρμπαχτσε
Φενέρμπαχτσε Νταρουσάφακα

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Top16 της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Φενέρμπαχτσε - Νταρουσάφακα: Έπιασε κορυφή η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς χάρη στο άνετο 94-74 επί της Νταρουσάφακα. Με αρχισκόρερ τον Λουίτζι Ντατόμε (16 πόντοι) και άλλους τέσσερις (Ντίξον, Βέσελι, Μαχμούτογλου, Μπογκντάνοβιτς) να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, η Φενέρμπαχτσε κυριάρχησε μετά το 30-27 και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Εφές μοιράζεται πλέον μαζί της την πρώτη θέση της κατάταξης στην τουρκική λίγκα.

Εφές: Δεύτερο ντέρμπι στη σειρά έχασε η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά από την ήττα στην Ευρωλίγκα από τη Φενέρμπαχτσε. Στη μάχη με τη Γαλατάσαραϊ στην κοινή έδρα τους, οι περυσινοί φιναλίστ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τους Μίτσοφ (23π, 6ρ) - Λάσμε (21π, 5ρ), με αποτέλεσμα το 85-78 της ομάδας του Εργκίν Αταμάν. Ούτως ή άλλως η Γαλατάσαραϊ ήταν αφεντικό καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και στη διάρκεια της τρίτης περιόδου εξασφάλισε ακόμη και διψήφιες διαφορές που της επέτρεψαν να έχει τον έλεγχο. Ο Γκρέιντζερ με 18 πόντους και ο Ερτέλ με 14 ήταν εκείνοι που στάθηκαν στο ύψος τους από την Εφές, πέντε ημέρες πριν από τον ερχομό της στην Αθήνα για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Λοκομοτίβ Κουμπάν: Σε συνέχεια της ευστοχίας της απέναντι στη Μάλαγα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχε 17 τρίποντα (σε 36 προσπέθειες) απέναντι στην Άβτοντορ και με μόλις 12 εύστοχα δίποντα επικράτησε 91-77 στο Κράσνονταρ. Ο Κρις Σίνγκλετον είχε 4/5 από τα 6μ75 και ο Ράιαν Μπρόκχοφ 4/9. Πρώτος σκόρερ ήταν πάντως ο Άντονι Ράντολφ με 18 πόντους, ο Μάλκολμ Ντιλέινι είχε 9 πόντους και 6 ασίστ.

Μάλαγα: Χαμηλό σκορ, αλλά χρήσιμη νίκη για την Ουνικάχα, η οποία έφυγε με το 64-57 από την Τενερίφη. Ο Αλμπέρτο Ντίαθ είχε 12 πόντους και ο Μιντάουγκας Κουζμίνακσας 10, όντες αυτοί που ξεχώρισαν από τους Ανδαλουσιάνους που διατηρήθηκαν στην πρώτη 6άδα της κατάταξης της ACB.

Ερυθρός Αστέρας: Με 17 πόντους από τον Μάρκο Σιμόνοβιτς η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς επικράτησε 74-54 της Ιγκοκέα και έφτασε τις 17 νίκες σε 23 αγωνιστικές της Αδριατικής Λίγκας. Διψήφιοι ήταν επίσης οι Κουίνσι Μίλερ με 14 και Μπράνκο Λάζιτς με 10 πόντους.

Τσεντεβίτα: Οι Φραν Πίλεπιτς και Τζέιμς Γουάιτ, με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, ηγήθηκαν της εκτός έδρας νίκης με 91-84 της ομάδας του Μρσιτς στη Λουμπλιάνα. Διψήφιοι ήταν επίσης οι Μπίλαν, Γκόρντιτς και Πούλεν, σ' ένα ματς που πήγε ψηλά χάρη στα υψηλά ποσοστά αμφότερων. Με το διπλό αυτό η Τσεντεβία παρέμεινε στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην Αδριατική Λίγκα παρέα με τον Ερ.Αστέρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK