Ολυμπιακός - Κίμκι 79-70

Παπ και... κάτω η Κίμκι! Χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στη ρωσική ομάδα (79-70) και σε συνδυασμό με την ήττα της Μακάμπι στη Βαρκελώνη τερμάτισε δεύτερος αντιμετωπίζοντας με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Εφές για την πρόκριση στο Final Four.

Ολυμπιακός - Κίμκι 79-70

Έτσι κρίθηκε

Το μυστικό της "ερυθρόλευκης" επιτυχίας ήταν η... κακή, αργοπορημένη εκκίνηση που έκαναν οι πρωταθλητές Ευρώπης. Ο υπνωτισμένος Ολυμπιακός του 5λεπτου, ιδίως στην άμυνα, μεταμορφώθηκε σε μια ταχεία που μετά το 9-14 του 5' και το 14-18 του 7' άρχισε να παρασύρει τη βαριά Κίμκι που δεν προλάβαινε να οργανωθεί αμυντικά και να φρενάρει την ορμή των παικτών του Μπαρτζώκα μετά από κάθε άμυνα, μετά από κάθε ριμπάουντ.

Ο Σπανούλης ήταν ο οδηγός, ο Πάουελ βοήθησε πολύ επιθετικά, το ίδιο ο Λο ή ο Κατσίβελης που ήρθε από τον πάγκο. Αφού πρώτα προσπέρασε (20-18) η ελληνική ομάδα άρχισε να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για την επικράτησή της. Ο Χάινς, ο Περπέρογλου και ο Πρίντεζης ανταποκρίθηκαν σε αυτό που ήθελε ο Μπαρτζώκας και μετά το το 28-20 ήρθε το 45-30.

Επειδή όμως για άλλη μια φορά στη σεζόν ο Ολυμπιακός σπατάλησε μεγάλη διαφορά, καθώς η Κίμκι έτρεξε σερί 8-0, ήταν λογικό το άγχος να επιστρέψει. Τι είχαν ν' αντιπαραβάλουν οι Πειραιώτες στο ξέσπασμα της ρωσικής ομάδας; Μα φυσικά τα τρίποντα του Παπανικολάου για το 51-40. Ο διεθνής φόργουορντ πήρε στους ώμους τους όλες τις ελπίδες για τη δεύτερη θέση και έκρινε το ματς, ακόμη κι όταν στο 28' η Κίμκι έφερε το ματς στο... μηδέν (56-56).

Με σουτ, με ενέργεια στην άμυνα και στα ριμπάουντ βοήθησε για το 60-57, το 67-59 στις αρχές της τέταρτης περιόδου και το 71-61 λίγο μετά το 35'. Αυτό ήταν. Το πέμπτο φάουλ του Ντέιβις απελευθέρωσε τους ψηλούς του Ολυμπιακού, οι ζώνες του Κουρτινάιτις έσπασαν με καλή κυκλοφορία, τα καλάθια που έπρεπε μπήκαν και η Κίμκι, από τη στιγμή που έχασε τα σουτ βρέθηκε μπροστά στο μοιραίο: τη νίκη του Ολυμπιακού που την απέκλεισε.

Αστέρι

Ένα και μοναδικό: ο Κώστας Παπανικολάου με 21 πόντους, 6/6 τρίποντα, 12 ριμπάουντ, 2 κοψίματα και κυρίως ενέργεια όταν το ματς είχε γυρίσει. Τρομερή εμφάνιση από τον Έλληνα φόργουορντ, έκανε τα πάντα και συνέφερε.

Απογοήτευση

Ο Πέρο Άντιτς μοιάζει... πληγή για τον Ολυμπιακό. Επιμένει πολύ στο τρίποντο ακόμη κι όταν το παιχνίδι δεν τον πηγαίνει, δεν βοήθησε καθόλου αμυντικά, απέναντι στα δυνατά κορμιά της Κίμκι.

Σχόλιο

Ας αρχίσουμε με το ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί. Νίκησε και έφερε εις πέρας την αποστολή του, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις ενός... τελικού. Σίγουρα η εμφάνιση γεμίζει με ερωτηματικά τον Γιώργο Μπαρτζώκα και όχι μόνο, αλλά το σταύρωμα με την αλλοπρόσαλλη Εφές επιτρέπει στους "ερυθρόλευκους" να ελπίζουν ότι θα βρουν αυτές τις τρεις νίκες που ψάχνουν για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Τα τρικ με Κατσίβελη και δύο ψηλούς ήταν δύο νέα στοιχεία που αιφνιδίασαν ευχάριστα, θα φανεί όμως στην πορεία αν αποδειχθούν χρήσιμα.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 45-38, 60-57, 79-70

Ολυμπιακός: Χάινς 9(7ρ), Λο 10(8ασ.), Άντιτς 2, Σπανούλης 15(2/8τρ, 5ασ), Περπέρογλου 4, Σλούκας, Πάουελ 8(7ρ), Πρίντεζης 7(1), Παπανικολάου 21(6/6τρ, 12ρ), Κατσίβελης 3(1)

Κίμκι: Όγκουστιν 19(8ρ), Φριντζόν 8(2), Κόπονεν 5(1/5τρ), Βιάλτσεφ 4, Λόντσαρ 2, Ρίβερς 7(1), Μόνια(5ρ), Πλάνινιτς 12(1/5τρ, 7ρ), Ντέιβις 13(6ρ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK