Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Πήρε τη ρεβάνς η ΤΣΣΚΑ

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον όμιλο του Top16 της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Πήρε τη ρεβάνς η ΤΣΣΚΑ
Τεόντοσιτς ΤΣΣΚΑ Νίζνι

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Με το εμφατικό 98-65 επί της Νίζνι Νόβγκοροντ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε τις 20 νίκες σε 21 παιχνίδια της Λίγκας των Ανατολικών Χωρών και πήρε ρεβάνς για τη μοναδική εφετινή ήττα της. Οι Μοσχοβίτες τέλειωσαν το ματς με 74% στα δίποντα (31/42) και είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ντε Κολό και Τεόντοσιτς δεν χρειάστηκε να παίξουν περισσότερα από 16 λεπτά.

Ζαλγκίρις: Αν και στην Ευρωλίγκα είναι φτωχός συγγενής, στο λιθουανικό πρωτάθλημα κάνει πάρτι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ενδεικτικό το 92-59 επί Λιέτουβος Ρίτας, της βασικής ανταγωνίστρίας της. Ο Ίαν Βουγιούκας έπαιξε μόνο 11:34 και είχε 8 πόντους με 4/5 δίποντα.

Μπαρτσελόνα: Προτού πέσει στη μάχη του Copa del Rey και κατόπιν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε μία από τις καλύτερες, τις πιο εντυπωσιακές, εμφανίσεις της στη σεζόν. Είχε επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και νίκησε 108-54 τη Σεβίγια! Ο Στράτος Περπέρογλου με 12 πόντους από 3/6 τρίποντα και 2/2 τρίποντα ήταν εξ αυτών που διακρίθηκαν, άλλους τόσους είχε και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ έχοντας και 7 ριμπάουντ. Ξεκουράστηκε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ελάχιστα έπαιξαν οι Ντόλμαν, Αμπρίνες και Τόμιτς! Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη της Μπαρτσελόνα στην ιστορία της στην ACB.

Μπασκόνια: Με ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο και επιμέρους 27-17 η ομάδα του Περάσοβιτς έφυγε με το διπλό από τη Γαλικία. Το 86-69 επί της Ομπραντόιρο βασίστηκε στους 15 πόντους του Χάγνακ και στους 14 από Τιλί και Μπέρτανς. Ο Γιάννης Μπουρούσης έμεινε στο παρκέ σχεδόν 23 λεπτά και είχε 6 πόντους, 3 ριμπάουντ, κυρίως όμως 5 ασίστ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Μέσα από την επίθεσή της βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει η "βασίλισσα" της Χιπουθκόα στη Μαδρίτη. Με 27 πόντους από τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος είχε 6/9 τρίποντα, η πρωταθλήτρια Ισπανίας επικράτησε 94-88 και διατήρησε την επαφή με την πρώτη δυάδα. Γενικά η περιφέρεια της ομάδας του Λάσο λειτούργησε ιδανικά, αφού ο Τζέισι Κάρολ είχε 18 πόντους με 4/7 πίσω από τα 6μ75. Συνολικά οι Μαδριλένοι είχαν 15/27!

Χίμκι: Στην Αστάνα ξέσπασε για τις διαδοχικές ήττες η ομάδα του Κουρτινάιτις. Οι Μοσχοβίτες πήραν 40 πόντους από τον Έγκορ Βιάλτσεφ, σε εμφάνιση καριέρας, και σκόρπισαν με 128-87 την Αστάνα του Πατ Καλάθη. Ο Ζόραν Ντράγκιτς είχε 16 πόντους και ο Τζος Μπουν, ο ψηλός που θα είναι διαθέσιμος στην επόμενη αγωνιστική του Top16 14 πόντους με 7/7 δίποντα και 8 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός είναι βέβαιο πως θα ξεκουράσει τον Όγκουστιν, αφού ο Πολ Ντέιβις είναι ακόμα βαρύς.

Μπάμπεργκ: Πολύ άνετη ήταν επικράτηση της ομάδας του Αντρέα Τρινκέρι στην έδρα της προτελευταίας Κραϊλσχάιμ. Ο Χέκμαν με 21 πόντους, ο Στάιγκερ με 19 και ο Μίλερ με 17 πρώτευσαν για τους πρωταθλητές Γερμανίας, αφού δεν χρειάστηκαν να φορτάσουν οι βασικοί. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ζήσης έπαιξε μόνο 10 λεπτά και ο Στρέλνιεκς 13. Με τη νίκη αυτή η Μπάμπεργκ έφτασε το 19-2 σε 21 αγωνιστικές της BBL.

News 24/7

24MEDIA NETWORK