Τόσα κερδίζουν οι ομάδες της Ευρωλίγκας

Αύξηση στις απολαβές των ομάδων από τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα έφερε η νέα πολιτική του Τζόρντι Μπερτομέου.

Τόσα κερδίζουν οι ομάδες της Ευρωλίγκας

Η πάγια απαίτηση των ομάδων για περισσότερα κέρδη από τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα και η ταυτόχρονη εμφάνιση του σχεδίου της FIBA που πίεσε προς αυτήν την κατεύθυνση ανάγκασαν τον Τζόρντι Μπερτομέου και τους συνεργάτες του ν' αναθεωρήσουν τα δεδομένα του market pool.

Η ανδαλουσιανή εφημερίδα " Opinion", με επίκεντρο φυσικά τη Μάλαγα, δημοσίευσε κάποια από τα ποσά που θα μοιράζονται πλέον οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση και οι διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι χαώδεις.

Ήδη από την α' φάση οι 24 ομάδες έχουν εξασφαλισμένα 150.000 ευρώ, ήτοι 15.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι τους ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Όσο δε θα προχωράει η διοργάνωση, τόσο θα "γεμίζουν" τα ταμεία. Για κάθε νίκη στο Top16 οι ομάδες θα καρπώνονται 35.000 ευρώ (από τα 7.000 που έπαιρναν μέχρι πέρυσι), ποσό που θ' αντιστοιχεί και στις νίκες στη διάρκεια των πλέι οφ.

Σχετικά τώρα με την ομάδα που θα φτάσει στο Final Four και θα κατακτήσει το τρόπαιο, θα έχει... στην τσέπη της άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το ύψος της "αποζημίωσης" απέχει τρομερά από τα χρήματα που κερδίζουν από το Champions League οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, η αύξηση πάντως είναι εμφανής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK