Τσαρτσαρής: "Δεν ξεγράφεις τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ"

O Κώστας Τσαρτσαρής αναφέρθηκε στη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, ενώ έκανε ειδική μνεία στους Νίκο Παππά για την εξαιρετική εμφάνισή του και Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την πρόκριση της Φενέρμπαχτσε στο φάιναλ φορ.

Τσαρτσαρής: "Δεν ξεγράφεις τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ"
ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Κώστας Τσαρτσαρής, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για το αν πίστευε ότι η ΤΣΣΚΑ θα νικούσε τον Παναθηναϊκό: "Το σίγουρο είναι ότι η ΤΣΣΚΑ παραμένει φαβορί. Μετά τα πρώτα παιχνίδια όλοι θεωρήσαμε ότι είναι φαβορί για τον τίτλο. Δεν μπορεί εύκολα να ξεγράψει τον Παναθηναϊκό του ΟΑΚΑ και λόγω του εγωισμού των παικτών. Μετά από δύσκολες ήττες πάντα σηκώναμε κεφάλι και ήμασταν έτοιμοι για μεγάλη μάχη. Το είδαμε και χθες. Είδαμε παίκτες που δεν είναι και οι καλύτεροι αμυντικοί να τρέχουν σε όλο το γήπεδο και να διεκδικούν την μπάλα".

Για το πώς γυρνάει το κλίμα μετά τις δύο πρώτες ήττες: "Πρέπει να έχεις πίστη στις ικανότητες και τις δυνατότητες της ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και η Ρεάλ ήρθε σαν φαβορί και έφυγε με την ουρά στα σκέλια στα αποδυτήρια θα πρέπει όλοι να έτρωγαν τα λυσσακά τους και να περίμεναν αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκό κερδίζει διαφορές με πολύ κόπο και τις χάνει εύκολα. Μιλούσαμε για μία εύκολη νίκη χθες και είδαμε το Γουίμς να σκοράρει πάνω σε άμυνα ή και χωρίς. Εκτός του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ έρχονται και τα play off και θα πρέπει να διορθωθεί και αυτό το κομμάτι".

Για το πώς θα είναι η ΤΣΣΚΑ στον αυριανό αγώνα: "Θα είναι πιο υποψιασμένη. Θα τους ιντριγκάρει πολύ ο Ιτούδης στον εγωισμό. Σε μία μέρα, στην τακτική και τις ικανότητες των παικτών δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά. Πρέπει να δουλέψεις με το κεφάλι. Προφανώς χθες δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτό τον ψυχωμένο Παναθηναϊκό. Αύριο θα κατέβει διαφορετική. Δεν θα αγχωθεί, μετά γυρνάει στην έδρα της. Είχαν στο μυαλό τους να τελειώσουν πιο γρήγορα. Το είδαν διαφορετικά, απλά για την ξεκούραση τους".

Για το αν μπορεί το τρίποντο να κρίνει τον αγώνα: "Φέτος έχει κάνει κάποια τέτοια παιχνίδια. Έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν απ’ έξω. Μία ομάδα που θέλει να φτάσει μακριά δεν πρέπει να στηρίζεται στο τρίποντο. Είναι η κατάρα του σύγχρονου μπάσκετ. Αν δεν υπάρχει ισορροπία τρίποντου – δίποντου θα είναι δύσκολα τα πράγματα".

Για την αντίδραση του Παναθηναϊκού: "Επιζητούν μία ακόμα νίκη για να κλείσουν κάποια στόματα και να φέρουν την ηρεμία στην κερκίδα. Μετά ένα παιχνίδι είναι δεν ξέρεις τι μπορείς να γίνει. Μπορεί να βάλει 17 τρίποντα στην Μόσχα και να περάσει".

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα έκανε εκείνος σε κάποιες καταστάσεις στον αγώνα: "Είναι άλλες εποχές, άλλα ρόστερ και άλλες προϋποθέσεις. Είναι αδόκιμο και λίγο ανάρμοστο να συγκρίνεις άλλες εποχές. Είναι αυτός ο Παναθηναϊκός με αυτό το μπάτζετ και το ρόστερ και όπως είπε ο Διαμαντίδης πρέπει να κάνει υπομονή ο κόσμος".

Για τους αγώνες του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, όταν έπαιζε εκείνος και το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός απόψε: "Η διαφορά των δύο ηττών που κάναμε το μπρέικ είχαμε έμπειρο ρόστερ και ξέραμε πώς να διαχειριστούμε την πίεση και ξέραμε ότι δεν περνούσε κανείς από εδώ. Την δεύτερη χρονιά με τον κόουτς Πεδουλάκη φορτωθήκαμε με πάρα πολύ πίεση. Βλέπαμε στα μάτια των νέων ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ο Ολυμπιακός πρέπει απλά να διαχειριστεί την κατάσταση της στιγμής. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Ο Σλούκας και ο Μάντζαρης έχουν πάρει δύο Ευρωλίγκες και είναι παιδιά που δεν θα κάνουν πίσω σε αυτές τις καταστάσεις. Είναι σημαντικό το αποψινό ματς. Θα είναι δύσκολο μετά για την Μπαρτσελόνα με το 2-1. Οι έδρες πλέον σπάνε για πλάκα. Θέλει 40 λεπτά αυτοσυγκέντρωση. Είναι παιχνίδια προσωπικοτήτων, όπως στην Βαρκελώνη. Έτσι πρέπει να μπει ο Ολυμπιακός".

Για το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού: "Το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού είναι ότι όλοι οι παίκτες ακολουθούν την αμυντική φιλοσοφία του προπονητή. Εκμεταλλεύονται το πιο είναι σε καλή κατάσταση κάθε μέρα. Ο σημερινός Ολυμπιακός, είναι καθαρά θέμα Σφαιρόπουλου".

Για την πρόκριση της Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς και την εκτίμηση του για το φάιναλ φορ: "Δεν καθάρισε κάποιο θηρίο. Δεν μπορούσε να φτάσει πιο πάνω η φετινή Μακάμπι. Όταν μία ομάδα δεν έχει σταθερό κορμό δεν μπορεί να πάει μακριά για πολλές χρονιές. Η συνταγή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι η σωστή. Ο Ζέλικο ξέρει πώς να πηγαίνει τις ομάδες του στα Final Four. Με την έλευση του Ζήση ηρέμησε το παιχνίδι, μπήκε λίγο μυαλό. Έχει ταλέντο και κάποια κορμιά που κάνουν την διαφορά".

Για το αν ο Νίκος Παππάς μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού: "Αναμφίβολα μπορεί, έχει όλα τα προσόντα και το ταλέντο το επιθετικό που λίγοι το έχουν στην Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί κάποιες φορές δεν παίζει. Ο κύριος Ιβάνοβιτς σίγουρα ξέρει καλύτερα. Το να γίνεις ηγέτης δεν είναι να βάζω συνέχεια 20 πόντους. Ο Διαμαντίδης δεν βάζει συνέχεια καλάθια. Είναι να πάρεις την μπάλα στα δύσκολα, να πεις δύο κουβέντες".

Η εκτίμηση του για το φάιναλ φορ: "Από σταθερότητα και ρόστερ η ΤΣΣΚΑ είναι το απόλυτο φαβορί. Μία ομάδα έμπειρο και από φάιναλ φορ. Δεν βλέπω καμία από τις δύο από το ζευγάρι της Ρεάλ με την Εφές να φτάνει πέρα από τον ημιτελικό. Σε ένα παιχνίδι πολλά μπορούν να γίνουν. Η Ρεάλ έχει φάει τόσες σφαλιάρες και μυαλό δεν έχει βάλει. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θέλει ισορροπία. Είναι μία ομάδα που η άμυνα δεν είναι στα πλάνα της. Είναι ομάδα run and gun. Φέτος η Εφές δεν ικανοποιεί και η Ρεάλ τα βρήκε πολύ σκούρα. Είναι λάθος χειρισμός της Εφές να μην έχει πάρει ένα παιχνίδι. Έχει και την πρόσφατη εμπειρία ο Ολυμπιακός που θα παίξει μεγάλο ρόλο. Αν είναι υγιής και ο Σπανούλης, που έτσι δείχνει θα έχει ένα μεγάλο ατού".

News 24/7

24MEDIA NETWORK