Αυτή είναι η Σερβία (VIDEO)

Η μεγάλη των "πλάβι" σχολή αποτελεί το εμπόδιο της Εθνικής Ελλάδας για το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2014 κ-18. Η Σερβία τίθεται αντιμέτωπη με την ελληνική ομάδα το απόγευμα (18:30, live streaming Contra.gr) και η αποστολή της χώρας μας μόνο εύκολη δεν είναι.

Αυτή είναι η Σερβία (VIDEO)

Οι παίκτες του Αλεκσάνταρ Μπουτσάν έχουν ταξιδέψει στην Τουρκία με υψηλές βλέψεις και οι εμφανίσεις τους επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Μόλις μία ήττα μέχρι στιγμής, δύσκολα στον πρώτο γύρο απέναντι στο Μαυροβούνιο και επιθετικό μπάσκετ.

Η Σερβία έχει τον δεύτερο υψηλότερο μέσο όρο στους πόντους με 77, ενώ στην ίδια θέση βρίσκεται και στα ριμπάουντ με 44,6 συνολικά ανά παιχνίδι. Αξιοσημείωτη η 6η θέση στις ασίστ (15,4 ανά αγώνα) και στην άμυνα, όπου επιτρέπουν μόλις 66,1 πόντους στον αντίπαλο (5η καλύτερη επίδοση).

Η επιθετική γραμμή στηρίζεται κυρίως στα δίποντα, όπου μετρούν 162 εύστοχα σουτ (3η καλύτερη επίδοση), ακριβώς πάνω από τα 150 της Ελλάδας, ενώ οι Σέρβοι αποφεύγουν και τα φάουλ, αφού πραγματοποιούν μόλις 19 ανά παιχνίδι.

Αυτή είναι η Σερβία (VIDEO)

Σε ατομικό επίπεδο, ο Στέφαν Λαζάρεβιτς αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας, με 13,3 πόντους και 8,6 ριμπάουντ μέσο όρο. Από κοντά ακολουθεί ο Βασίλιε Βούτσετιτς, δεύτερος και στις δύο κατηγορίες, ο οποίος δημιουργεί κινδύνους κοντά στο καλάθι. Μακριά από αυτό, ο κορυφαίος περιφερειακός MVP της Σερβίας είναι ο 17χρονος Βάνια Μαρίνκοβιτς, με 10 πόντους ανά αγώνα και 15/42 τρίποντα στη διοργάνωση.

Μετά από ένα... διάλειμμα το 2013 στα μετάλλια, αυτή η τριπλέτα ηγείται της αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδας στη διοργάνωση, στην προσπάθεια για το πρώτο χρυσό σε επίπεδο κ-18 από το 2009 στο Μετς της Γαλλίας.

Αυτοί ήταν κι οι παίκτες (μαζί με τον γκαρντ Στέφαν Πένο) που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση των δύο χωρών στη 2η φάση των ομίλων, όπου η Ελλάδα ηττήθηκε με 74-69, μία ημέρα μετά από το περίφημο χαστούκι του Ηλία Παπαθεοδώρου στον Αντώνη Κόνιαρη.

Η ευκαιρία για ρεβάνς δίνεται στις 18:30, όπου η Εθνική ομάδα ψάχνει το πρώτο μετάλλιο σε αυτό το επίπεδο από το χρυσό του 2008, από μία ομάδα που περιελάμβανε τους Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα, Νίκο Παππά, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Κατσίβελη μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη

Στα ημιτελικά η Εθνική Εφήβων, διέλυσε την Ιταλία (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK