Ο Ιτούδης έπεισε και τον Φρίλαντ για την ΤΣΣΚΑ

Με την προσθήκη του Τζόελ Φρίλαντ ενισχύθηκε στις θέσεις των ψηλών η ΤΣΣΚΑ.

Ο Ιτούδης έπεισε και τον Φρίλαντ για την ΤΣΣΚΑ
Φρίλαντ Μπλέιζερς

Ο Τζόελ Φρίλαντ θα παίξει την επόμενη διετία στην ΤΣΣΚΑ, αφήνοντας το ΝΒΑ μετά από τρία χρόνια.

Ο 28χρονος Άγγλος πάουερ φόργουορντ/σέντερ έμεινε ελεύθερος από τους Μπλέιζερς και η ρωσική ομάδα δεν έχασε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε. Ο Δημήτρης Ιτούδης έψαχνε για έναν ψηλό με τα χαρακτηριστικά του Φρίλαντ (γερό κορμί, πολυσύνθετος), η διοίκηση των πρωταθλητών της Unitel League τον προσέγγισε από νωρίς και παρά την καθυστέρηση, το deal έκλεισε στα μέσα Ιουλίου.

Ο Έλληνας κόουτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, αφού οι δυο τους μίλησαν πολλές φορές στο τηλέφωνο. " Του εξήγησα ότι η ιδέα μας είναι ότι θ' αντικαταστήσει τον Κάουν στο ρόστερ. Έπαιζε περισσότερο ως πάουερ φόργουορντ, αλλά νιώθει άνετα παίζοντας ως σέντερ και εκεί θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Διαθέτει το μέγεθος, τη γνώση και την αθλητικότητα να καλύψει και τις δύο θέσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ικανός να καλύψει τους στόχους που έχουμε θέσει γι' αυτόν", ανέφερε ο Ιτούδης.

Ο Φρίλαντ έφτιαξε το όνομά του στην Ισπανία παίζοντας για τρία χρόνια στην Γκραν Κανάρια και άλλα τόσα στη Μάλαγα, με την οποία απέκτησε εμπειρίες Ευρωλίγκας. Στο ΝΒΑ είχε 3.2 πόντους και 3.4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα 12.1 λεπτά που είχε στα συνολικά 151 παιχνίδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK