Ομάδα από τα κατεχόμενα θέλει να αγωνιστεί στο τούρκικο πρωτάθλημα, αντίδραση από ομοσπονδία

Την έντονη αντίδραση της ΚΟΚ έχει προκαλέσει η πρόθεση ομάδας των κατεχόμενων να αγωνιστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ την επόμενη σεζόν.

Ομάδα από τα κατεχόμενα θέλει να αγωνιστεί στο τούρκικο πρωτάθλημα, αντίδραση από ομοσπονδία

Την επόμενη σεζόν η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης των κατεχόμενων "Yakin Dogu Universitesi Levkosa", θα συμμετάσχει στο τουρκικό πρωτάθλημα, στην πρώτη κατηγορία. Μία τουρκοκυπριακή ομάδα δηλαδή σκοπεύει να "αναγνωριστεί" μέσω της συμμετοχής της στο εθνικό πρωτάθλημα της Τουρκίας, δεδομένου ότι το τουρκοκυπριακό πρωτάθλημα δεν είναι αναγνωρισμένο διεθνώς, όπως και κάθε αθλητική δραστηριότητα στην κατεχόμενη πλευρά.

Το Balla επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΟΚ, Λούη Δημητρίου, αναζητώντας πληροφορίες για το ζήτημα. "Η Ομοσπονδία είναι ενήμερη για το θέμα και έχει προχωρήσει στα απαραίτητα διαβήματα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού το ζήτημα δεν είναι μόνο αθλητικό, και σήμερα έχει προγραμματιστεί και συνάντηση ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασής μας", δήλωσε ο Λούης Δημητρίου στο Balla και προανήγγειλε εξελίξεις μετά τη συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο.

"Έχουμε ανταλλάξει ήδη απόψεις για το πώς θα χειριστούμε το θέμα ώστε να προστατεύσουμε τη χώρα μας και να αποτρέψουμε τη συμμετοχή της ομάδας αυτής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟΚ.

Περισσότερα εδώ: http://www.balla.com.cy/basket/426863-omada-katexomenon-paei-tourkia-antidrasi-kok-balla

News 24/7

24MEDIA NETWORK