Δόξα και τιμή: Στα ημιτελικά οι αμαζόνες της Ελλάδας!

Ανεπανάληπτο! Μετά από επιβλητική εμφάνιση και τρομερό μπάσκετ η Εθνική ομάδα συνέτριψε με 84-55 την Τουρκία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Συγκλόνισε η Μάλτση, σε καταπληκτική κατάσταση όλα τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά.

Δόξα και τιμή: Στα ημιτελικά οι αμαζόνες της Ελλάδας!

Πρόκειται για μία μπασκετική ραψωδία. Η Εθνική αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου όταν και η Τουρκία είχε πάρει προβάβισμα 10 πόντων, κατάφερε να δώσει απανωτά χτυπήματα στο κορμί του αντιπάλου.

Ολη τη δουλειά την έκανε και πάλι η άμυνα. Μία άμυνα βγαλμένη από τα πιο επικά όνειρα των προπονητών. Πάντα η κάθε Τουρκάλα έβλεπε μπροστά της και μία ελληνίδα, κανένα σουτ ελεύθερο, αίμα και άμμος για την Τουρκία το κάθε καλάθι της.

Στην επίθεση; Η Μάλτση στα 39 της παίζει σαν τον Γκάλη στα 30 του. Εβαλε πολύ μεγάλα σουτ αλλά δημιούργησε κιόλας για τις συμπαίκτριές της. Η Λύμουρα μοίρασε από την πλευρά της εκπληκτικά το παιχνίδι, η Σπανού και η Φασούλα τελείωσε φάσεις και....φύγαμε.

Η διαφορά παγειώθηκε πάνω από τους 10 πόντους, ανέβηκε ακόμη περισσότερο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και έφτασε σε μη αναστρέψιμα επίπεδα προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο αντίπαλος είχε πια πέσει στο καναβάτσο.

Κερασάκι στην τούρτα τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα της Ελλάδας στις τέσσερις τελευταίες επιθέσεις. Λες και το έκαναν επίτηδες τα παλιοκόριτσα!

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 30-36, 40-57, 55-84.

Τουρκία: Μπίλγκιτς 2, Κόρα 1, Τσακίρ 11, Βαρντάρλι, Τσαγκλάρ 6, Αλμπέν 10 (2), Κανίτεζ 3 (1), Χόλινγκσγουορθ 15 (10 ριμπ.), Ιβεγκίν, Σενιουρέκ, Κοκσάλ 6 (2), Ουράλ.

Ελλάδα: Σταμολάμπρου 6 (2), Σταμάτη, Λύμουρα 7 (1 τρίπ., 7 ριμπ., 10 ασ.), Σπυριδοπούλου 3 (1), Μάλτση 25 (6/13 δίπ., 3/6 τρίπ., 4/4 βολ., 10 ριμπ.), Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 3 (1), Κοσμά, Σπανού 11, Καλτσίδου 10 (2), Χριστινάκη 9 (1), Φασούλα 6.

Ζήσε το πιο γλυκό αθλητικό μας παραμύθι και την ιστορία που έκανε το μπάσκετ εθνικό μας άθλημα, μέσα από το βιβλίο "87 Τίποτα δεν μας σταμάτησε" του Γιάννη Φιλέρη, που κυκλοφορεί από την "Physical Goods" της 24MEDIA σε αποκλειστική συνεργασία με τα Public.

News 24/7

24MEDIA NETWORK