Η FIBA θέλει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από το 2017

Η κόντρα μεταξύ FIBA και Euroleague καλά κρατεί, με την πρώτη να μην αναγνωρίζει τη 10ετή συμφωνία των ομάδων που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση της Ευρωλίγκα.

Η FIBA θέλει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από το 2017

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ιταλική " Gazzetta Dello Sport", η FIBA είναι έτοιμη να ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφού δεν αναγνωρίζει τη 10ετή συμφωνία των 11 ομάδων που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση της Ευρωλίγκα.

Ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες είναι τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η παγκόσμια ομοσπονδία σκέφτεται να δώσει περιθώριο ως το 2017 στις 11 ομάδες να συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα βάσει της τριετούς συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 2014. Στη συνέχεια όμως θα ζητήσει από τους συλλόγους να πάρουν μέρος στις δικές της διοργανώσεις.

Οι 11 ομάδες για τις οποίες γίνεται λόγος είναι: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Εφές Αναντολού, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο, Ζαλγκίρις Κάουνας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Βέβαια εδώ υπάρχει ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Βάσει του συμβολαίου που έχουν υπογράψει οι σύλλογοι αυτοί με την ECA, αν για οποιοδήποτε λόγο αποχωρήσουν από τη διοργάνωση πριν το 2026, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο που ενδέχεται να φτάνει τα 10.000.000 ευρώ! Το επεισόδιο όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK