O επικεφαλής της ευρωπαϊκής ένωσης παικτών στο Contra.gr: "Οι παίκτες δεν ρωτήθηκαν καν..."

Σαφείς αιχμές για το γεγονός πως FIBA και Euroleague άφησαν στην άκρη τους παίκτες στη μεταξύ τους διαμάχη άφησε ο πρόεδρος της UBE με δήλωσεις που έκανε στο Contra.gr.

O επικεφαλής της ευρωπαϊκής ένωσης παικτών στο Contra.gr: "Οι παίκτες δεν ρωτήθηκαν καν..."

Mία εβδομάδα πριν από την έναρξη του...απόλυτου μπάχαλου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τους πρώτους αγώνες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου να συμπέφτουν με αγωνιστική της Ευρωλίγκας, το Contra.gr έδωσε το λόγο στον επικεφαλής της Ενωσης των παικτών που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της UBE Αλεσάντρο Μαρτζόλι φανέρωσε ότι προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, αφήνει όμως και αιχμές για το γεγονός ότι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως το καλεντάρι των αγώνων οι παίκτες, οι φυσικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος, δεν ρωτήθηκαν καν.

Από την Μπολόνια, όπου βρίσκεται η έδρα της UBE, o κ. Μαρτζόλι (εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου τον προηγούμενο Αύγουστο) μας έγραψε τα εξής:

"Oπως γνωρίζετε, η UBE πρόσφατα ανανεώθηκε αφού πολλοί παίκτες ζήτησαν τη δημιουργία μίας ένωσης παικτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με άλλους εμπλεκόμενους στο ζήτημα του καλενταριού και μάλιστα εκδώσαμε και μία σχετική ανακοίνωση μετά τη συνάντηση που είχαμε με την FIBA τον Οκτώβριο ( σσ στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Γιάννης Καλαμπόκης και Μανόλης Παπαμακάριος).

Οι παίκτες νιώθουν φυσικά πολύ δυνατά συναισθήματα φορώντας τη φανέλα της Εθνικής τους ομάδας αλλά την ίδια ώρα αναγνωρίζουν ότι έχουν ευθύνες ως εργαζόμενοι στους συλλόγους τους. Παρατηρήσαμε ότι οι παίκτες δεν συμμετείχαν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που οδήγησε στα παράθυρα της FIBA και στο καλεντάρι της Ευρωλίγκας.

Τα μέλη της UBE υποστηρίζουν τη συζήτηση για μία συμφωνία συλλογικής διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα υπερισχύει των ήδη υπαρχόντων κανονισμών και θα προχωρά στην επίλυση του προβλήματος της τρέχουσας αβεβαιότητας των παικτών".

Τα συμπεράσματα ανήκουν, όπως πάντα, στον αναγνώστη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK