Σλούκας: "Δεν είμαι ο νέος Σπανούλης. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την απόφασή μου"

O Κώστας Σλούκας παραχώρησε συνέντευξη στον ΟΤΕ TV και μίλησε για την απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, τη Φενέρμπαχτσε, τη σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την πορεία της Εθνικής.

Σλούκας: "Δεν είμαι ο νέος Σπανούλης. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την απόφασή μου"

Για πρώτη φορά, μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Σλούκας παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την απόφαση να πάει στη Φενέρμπαχτσε. Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως η συγκεκριμένη κίνηση ήταν η καλύτερη για την καριέρα του, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη.

Παράλληλα, μίλησε για την εμπιστοσύνη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο πρόσωπό του, τις διαφορές που έχει με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ τόνισε πως η πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του άφησε μία γλυκόπικρη γεύση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον OTE TV:

Για την απόφαση να πάει στη Φενέρ: " Άφησα μία ομάδα μετά από 7 χρόνια. Την οικογένειά μου. Θεώρησα πως αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για την καριέρα μου. Πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν την απόφασή μου. Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Με βοηθάει κι η κοπέλα μου".

Για τη ζωή στη Κωνσταντινούπολη: "Μοιάζει πάρα πολύ η ζωή με την Ελλάδα. Τώρα αρχίζω και προσαρμόζομαι. Είχα θέματα με τα χαρτιά, με το φαγητό. Τα ρούχα μου δεν είχαν έρθει... Όλα αυτά είναι μέρος της προσαρμογής".

Για τον Ομπράντοβιτς: "Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Στα 12 και στα 15 μου σκεφτόμουν πως είναι να είμαι παίκτης του. Δεν ξέρω αν είμαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, σκέφτομαι όμως πως πριν από 5-6 χρόνια έλεγε leader τους Μποντιρόγκα, Σπανούλη και Διαμαντίδη. Βλέπω, όμως, πως ο κόουτς έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Δεν ήξερα ότι με είχε τσεκάρει από πιο παλιά. Νομίζω παρακολουθεί τους περισσότερους παίκτες".

Για τους Ιβκοβιτς-Ομπράντοβιτς: "Και ο Ιβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς είναι σπουδαίοι και καταξιωμένοι προπονητές. Ο Ιβκοβιτς είναι πιο αυστηρός, ο Ομπράντοβιτς είναι πιο χαλαρός, αλλά όταν πρέπει φωνάζει".

Για τον Βασίλη Σπανούλη: "Δεν είμαι νέος Σπανούλης! Καμία σχέση. Ήταν πάρα πολύ καλή η συνεργασία μας, έχουμε σχέσεις, μιλάμε στο τηλέφωνο. Μου στέλνει και του στέλνω ευχές. Είναι ο καλύτερος κόμπο γκαρντ της Ευρώπης. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και έχω κερδίσει πολλά από τον Σπανούλη. Δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι σε τρομερή κατάσταση. Μακάρι να πετύχω τα μισά από αυτά που έχει κάνει ο Βασίλης".

Για το ποιος είναι ο αντικαταστάτης του στον Ολυμπιακό: " Ο Χάκετ μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα στον Ολυμπιακό. Δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα οι νέοι".

Για την καλύτερη συνεργασία στο γήπεδο: "Είχα πολύ καλή συνεργασία με τον Πέτγουεϊ στον Ολυμπιακό. Βρισκόμασταν με κλειστά τα μάτια. Τώρα, στη Φενέρ, έχω με τον Βέσελι".

Για την Εθνική: "Μου άφησε μία γλυκόπικρη γεύση η πορεία μας. Πίστευα πολύ στην ομάδα. Για άλλη μία φορά δεν καταφέραμε να μπούμε τετράδα. Η Ισπανία ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών. Εμένα, προσωπικά, δεν με κάνει να αισθανθώ καλύτερα το γεγονός πως κατέκτησαν, τελικά, το χρυσό μετάλλιο".

Μετά την αποχώρηση του Σπανούλη αν θεωρεί πως μπορεί η Εθνική να γίνει η ομάδα του Σλούκα: "Όχι, δεν στέκει αυτό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για την ομάδα του Σλούκα. Ούτε η προηγούμενη ήταν η ομάδα του Σπανούλη".

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον Σλούκα.

20:00
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε live τη συνέντευξη του Κώστα Σλούκα στο OTE SPORT 4 και την εκπομπή "Pick N' Roll".
20:01
Ο Έλληνας γκαρντ της Φενέρμπαχτσε μιλάει για το παρόν και το μέλλον του στην Τουρκία, αλλά και για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό.
20:04
H εκπομπή άρχισε με σύνδεση στη Θεσσαλονίκη. Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης μιλάει ζωντανά για την εφετινή πορεία των "κιτρίνων".
20:11
Άρχισε η συνέντευξη του Κώστα Σλούκα

Πρώτη ερώτηση για τη ζωή στη Κωνσταντινούπολη: "Μοιάζει πάρα πολύ η ζωή. Τώρα αρχίζω και προσαρμόζομαι. Το φαγητό είναι διαφορετικό".
20:12
Για τον Ολυμπιακό: "Άφησα μία ομάδα μετά από 7 χρόνια. Ήταν η οικογένειά μου. Θεώρησα πως αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για την καριέρα μου. Πλέον προσπαθώ να προσαρμοστώ. Με βοηθάει κι η κοπέλα μου".
20:13
Για τον Ομπράντοβιτς: "Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Στα 12 μου σκεφτόμουν πως είναι να είμαι παίκτης του".
20:14
Για το τι του έχει πει ο Ομπράντοβιτς: "Μου έχει πει να ηγούμαι της ομάδας. Βλέπω πως έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου".
20:14
Για το αν είναι ο ηγέτης της Φενέρ: "Δεν ξέρω αν είμαι ο leader της ομάδας. Είμαι ένας από τους leader. Σκέφτομαι πως πριν από χρόνια, ο Ομπράντοβιτς έλεγε leader τους Μποντιρόγκα και Διαμαντίδη".
20:16
Για τις διαφορές με τον Ίβκοβιτς: "Κι οι δύο είναι καταξιωμένοι προπονητές. Έχουν πάνω-κάτω την ίδια φιλοσοφία. Είναι της σερβικής σχολής. Είναι πιο αυστηρός ο Ίβκοβιτς σε σχέση με τον Ομπράντοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς είναι πιο χαλαρός, αλλά όταν χρειαστεί γίνεται κι αυτός αυστηρός".
20:22
Για την κουβέντα πως ήταν η "σκιά" του Σπανούλη κι αν είναι ο νέος Σπανούλης: "Όχι, καμία σχέση. Τέσσερα χρόνια ήμασταν μαζί. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση. Μου στέλνει και του στέλνω ευχές. Είναι ο καλύτερος κόμπο γκαρντ της Ευρώπης. Εγώ είμαι περισσότερο πλέι μέικερ".
20:23
Για το ποιος είναι ο αντικαταστάτης του στον Ολυμπιακό: "Ο Χάκετ μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα στον Ολυμπιακό"
20:23
Για την καλύτερη συνεργασία στο γήπεδο: "Είχα πολύ καλή συνεργασία με τον Πέτγουεϊ στον Ολυμπιακό. Τώρα, στη Φενέρ, έχω με τον Βέσελι".
20:24
Για την Εθνική: "Μου άφησε μία γλυκόπικρη γεύση η πορεία μας. Πίστευα πολύ στην ομάδα. Για άλλη μία φορά δεν καταφέραμε να μπούμε τετράδα. Η Ισπανία ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών".
20:26
Μετά την αποχώρηση του Σπανούλη αν θεωρεί πως μπορεί η Εθνική να γίνει η ομάδα του Σλούκα: "Όχι, δεν στέκει αυτό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για την ομάδα του Σλούκα. Ούτε η προηγούμενη ήταν η ομάδα του Σπανούλη".
20:29
Ο Ομπράντοβιτς μιλάει τώρα για τον Κώστα Σλούκα.
20:31
Πέρυσι είχε τον Ζήση, φέτος τον Σλούκα: "Ναι. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα μου. Μπορεί να γίνει ένας από τους ηγέτες της Φενέρ. Έχει κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες".
20:31
Γιατί επέλεξε να τον φέρει στη Φενέρ: "Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και μ' αρέσει πολύ ο χαρακτήρας του".
20:35
Σε ερώτηση για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς: "Τον είχα παίκτη στην Παρτιζάν και την εθνική Σερβίας. Είμαστε καλοί φίλοι και χαίρομαι που είναι στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να τα πάει καλά".
21:05
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε. Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK