Παπαθεοδώρου: "Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα"

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου συνέστησε υπομονή ενόψει της συνέχειας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βόλου επιθυμώντας να ρίξει τους τόνους μετά από την επιβλητική νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Κροατίας.

Έπειτα από την αναμέτρηση με τη "χρβάτσκα", ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε σε αυτά που πρέπει να προσέξει η Ελλάδα στα επόμενα παιχνίδια του Πανευρωπαϊκού, ενώ σχολίασε την απόδοση των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Γιώργου Παπαγιάννη.

"Παίξαμε εξαιρετική άμυνα για σαράντα λεπτά και νικήσαμε πολύ πιο εύκολα από ό,τι περιμέναμε ένα ματς το οποίο είχαμε προετοιμαστεί πως θα ήταν ντέρμπι. Όμως δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Αυτή η ομάδα στην καλή της μέρα μπορεί να κερδίσει εύκολα, αλλά στην κακή της και να χάσει εύκολα. Παίξαμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, έχουμε εννιά να δώσουμε συνολικά, οπότε υπάρχει πολύς δρόμος. Τώρα ξεκούραση, συγκέντρωση και κοιτάμε το ματς με τη Λιθουανία", δήλωσε αρχικά,

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη είπε: "Είναι ένα παιδί με τρομερά φυσικά προσόντα που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στο μπάσκετ. Όμως πρέπει όλοι να τον αφήσουμε να ηρεμήσει και να μην του λέμε καθημερινά τι μπορεί να κάνει, γιατί είναι ένα παιδί 18 ετών. Είναι φιλότιμος και εργατικός και οι προπονητές του ξέρουν καλύτερα από τον καθέναν τι πρέπει να κάνει για να αξιοποιήσει το ταλέντο του".

Όταν ρωτήθηκε για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο απάντησε: "Είναι ειδική περίπτωση, η ποιότητά του είναι δεδομένη. Λόγω τραυματισμού έχασε πολλές προπονήσεις και θέλει χρόνο. Γενικά όλα τα παιδιά που ήταν στο Παγκόσμιο της Κρήτης, ο Χαραλαμπόπουλος, ο Μουράτος, ο Λούντζης, ο Σκουλίδας και ο Παπαγιάννης, δεν είναι εύκολο μέσα σε δυόμισι μήνες να παίζουν δύο μεγάλα τουρνουά".

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα-Κροατία 64-41