Η FIBA αποβάλλει τη Σλοβενία, την Ελλάδα και άλλες 12 χώρες

Μεταξύ των Ομοσπονδιών που τιμωρούνται από τη FIBA είναι και η ελληνική. Οι Σλοβένοι δημοσίευσαν την επιστολή αποκλεισμού.

Η FIBA αποβάλλει τη Σλοβενία, την Ελλάδα και άλλες 12 χώρες
Αντετοκούνμπο

Το πρώτο "θύμα" του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ της FIBA και της Euroleague με αφορμή τις συλλογικές διοργανώσεις στην Ευρώπη είναι, επισήμως, η Ομοσπονδία της Σλοβενίας.

Οι Σλοβένοι δημοσίευσαν την επιστολή που έλαβαν την Παρασκευή και μέσω αυτής αποκλείονται από κάθε διεθνές τουρνουά ανδρών, διότι η Αδριατική Λίγκα, στην οποία παίρνουν μέρος οι ομάδες της χώρας, επέλεξε να δεσμευτεί με την αντιμαχόμενη πλευρά.

Επ' ακριβώς αναφέρεται πως η Ομοσπονδία " χάνει αυτομάτως το δικαίωμα να συμμετάσχει στις διοργανώσεις εθνικών ομάδων ανδρών της FIBA Europe, όπως το Ευρωμπάσκετ 2017".

Την επιστολή υπογράφει ο Καμίλ Νόβακ, εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe.

Εν τω μεταξύ ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Πικ ανέφερε σε tweet του, αργά το βράδυ της Παρασκευής, πως υπό τιμωρία τελούν επίσης οι Ομοσπονδίες της Σερβίας, της Κροατίας, της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Λιθουανίας, της Ιταλίας, του Ισραήλ, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ, της Βοσνίας, της Σλοβενίας, της Πολωνίας και τη Ελλάδας!

Προφανώς η επίμαχη επιστολή έχει τεθεί υπ' όψιν όλων των παραπάνω ομοσπονδιών. Πάντως δίδεται διορία έως τις 20 Απριλίου σε όσες ομοσπονδίες επιθυμούν να διαψεύσουν ότι έχουν συνταχθεί με τη Euroleague υποβάλλοντας τη διαφωνία τους.

Με το φλέγον αυτό θέμα ασχολήθηκε και ο Ισπανός δημοσιογράφος Ζοσέ Ιγνάσιο Ουγκέτ, ο οποίος αρθρογραφεί στη "Mundo Deportivo", επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι η ισπανική Ομοσπονδία έχει τεθεί εκτός των κόλπων της FIBA.

Ανέφερε μάλιστα στο σχετικό άρθρο του πως το μέτρο δεν αποκλείεται να επεκταθεί στα προολυμπιακά τουρνουά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Με βάση τις δικές του πληροφορίες, θα ζητηθεί από τη FIBA Europe να γίνει εκ νέου κλήρωση των τριών προολυμπιακών και του ολυμπιακού τουρνουά, διότι κάποιες από τις χώρες που μετέχουν είναι αποκλεισμένες.

Η επιστολή προς τους Σλοβένους

Η FIBA αποβάλλει τη Σλοβενία, την Ελλάδα και άλλες 12 χώρες
Η FIBA αποβάλλει τη Σλοβενία, την Ελλάδα και άλλες 12 χώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στα χαρακώματα FIBA-Euroleague: Από καταγγελία σε καταγγελία
Επίθεση Ευρωλίγκας σε FIBA: "Καταχρηστική και ασεβής συμπεριφορά"
Το "όχι" των ομάδων στη FIBA και η νέα 10ετής Ευρωλίγκα
Τα οικονομικά "επιχειρήματα" της FIBA για το Champions League έναντι του Eurocup: Πόσα θα πάρουν Άρης, ΠΑΟΚ
Μάκης Αγγελόπουλος στο Contra.gr: "Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK