Κύπελλο με buzzer beater τρίποντο η Φενέρμπαχτσε!

Με τρίποντο του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στη λήξη του τελικού η Φενέρμπαχτσε νίκησε 67-65 την Νταρουσάφακα και κατέκτησε το τουρκικό κύπελλο!

Κύπελλο με buzzer beater τρίποντο η Φενέρμπαχτσε!

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τη Φενέρμπαχτσε.

Μετά από δύο προσποιήσεις ο Σέρβος γκαρντ ξεμαρκαρίστηκε και ευστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε από το φτερό στην εκπνοή του τελικού κυπέλλου στο Final-8 με την Νταρουσάφακα διαμορφώνοντας το 67-65 για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ήταν ένα φινάλε αντίστοιχο της ροής του μεγάλου παιχνιδιού, αφού οι δύο φιναλίστ εναλλάσσονταν στο προβάδισμα κατά την τελευταία περίοδο.

Στις πρώτες τρεις η Φενέρμπαχτσε έπαιζε καλύτερα και είχε προηγηθεί κατά περιόδους 35-24 και 43-33. Η Νταρουσάφακα πάντως δεν άφησε τη διαφορά ν' ανοίξει περισσότερο και εκδηλώνοντας την αντεπίθεσή της έφτασε να προηγηθεί 59-57 και 65-54 στα 16'' πριν από τη λήξη με καλάθι του Γουιλμπέκιν.

Ακόμη κι έτσι η ομάδα του "Ζοτς" κατέκτησε το τρόπαιο για πέμπτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά τη σεζόν 2012-13.

Ο Μπογκντάνοβιτς εκτός από το buzzer beater ήταν ο κορυφαίος του παρκέ με 21 πόντους, ενώ ο Γιαν Βέσελι άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Μαρκοϊσβίλι με 16 πόντους ήταν ο αρχισκόρερ των χαμένων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK