Η παραίτηση του Καζλάουσκας και οι υποψήφιοι αντικαταστάτες

Η δεύτερη θητεία του Γιόνας Καζλάουσκας στην εθνική Λιθουανίας έλαβε τέλος.

Η παραίτηση του Καζλάουσκας και οι υποψήφιοι αντικαταστάτες

Η Λιθουανία αποκλείστηκε στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ και ο Γιόνας Καζλάουσκας υπέβαλε την παραίτησή του μετά από τρία χρόνια ενασχόλησης.

Θέλοντας να εξηγήσει την απόφασή του ο 61χρονος προπονητής δήλωσε πως "είναι ώρα να δοθεί χώρος σε άλλους". Υπογράμμισε πάντως πως "δεν ήταν μυστικό πως αυτή ήταν η τελευταία χρονιά στην ομάδα".

Με αυτόν στα ηνία, και παρότι δεν υπήρχε στο ρόστερ η ποιότητα του παρελθόντος, η Λιέτουβα όχι μόνο στάθηκε σε ανταγωνιστικό επίπεδο, αλλά έφτασε σε δύο τελικούς Ευρωμπάσκετ (2013, 2015) και τερμάτισε τέταρτη στο Μουντομπάσκετ του 2014.

Ήδη στη Λιθουανία έχουν καταρτίσει λίστες με υποψηφίους.

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις, νέος προπονητής της Καντού, λογίζεται στα φαβορί. Ακολουθούν οι Κράπικας και Μασκολιούνας, ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν συγκεντρώνει όσες πιθανότητες θα ήθελαν αρκετοί.

Αφιερώματα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ