Μα καλά, ο Τζόρτζεβιτς πάνω από Σπανούλη, Διαμαντίδη;

Κάτι πάει λάθος με τις λίστες στην Ευρωλίγκα! Διότι στο Top10 των πόιντ γκαρντς όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ επελέγησαν τέσσερις Έλληνες, ουδείς εξ αυτών όμως κατέχει την πρωτιά. Πρωτιά που κερδίζει ο Γιασικεβίτσιους. Αμφιλεγόμενη, αναμφίβολα, η παρουσία του Τζόρτζεβιτς στη δεύτερη θέση.

Μα καλά, ο Τζόρτζεβιτς πάνω από Σπανούλη, Διαμαντίδη;

Ο Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς, ο δημοσιογράφος που γράφει για τη Euroleague και είχε φτιάξει προσφάτως την άδικη 10άδα των κορυφαίων ομάδων σε Final-4 βάζοντας την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή, έφτιαξε και τη λίστα με τους καλύτερος "άσους" όλων των εποχών.

Στο Top10 με την υπογραφή του υπάρχουν τέσσερις Έλληνες. Το "τοτέμ" όλων των άλλων, ο "Δράκος" Παναγιώτης Γιαννάκης, και τα παιδιά του, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Στάνκοβιτς επέλεξε τον Γιαννάκη, ο οποίος "δεν θα ξεχαστεί ποτέ", στην 7η θέση, μια θέση κάτω από τον Παπαλουκά "ένα παράδειγμα πως το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και η υπομονή μπορούν να εξελιχθούν σ' έναν επιτυχημένο συνδυασμό". Από την άλλη τοποθέτησε τον Διαμαντίδη τέταρτη στη λίστα γιατί "ήταν ένας φυσικός ηγέτης και ένα πλήρες πακέτο: ένας σπουδαίος οργανωτής και σουτέρ και ο καλύτερος αμυντικός στην Ευρωλίγκα", ενώ ο Σπανούλης κέρδισε μια θέση στο βάθρο, καθώς "πιθανόν ουδείς άλλος παίκτης έχει την σπουδαία ικανότητα να ορίζει σπουδαίους αγώνες στο φινάλε, ιδίως όταν η ομάδα του είναι πίσω".

Ποιοι άφησαν πίσω τους Έλληνες; Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο "άνθρωπος του τελευταίου σουτ που με το ταλέντο, την τεχνική και το χαρακτήρα του κέρδισε το δικαίωμα να παίρνει το τελευταίο σουτ στα χέρια του", και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για τον οποίο "υπήρχαν λίγα που δεν έκανε στο παρκέ. Ήταν ένας αρτίστας μεταξύ των καλαθιών".

Κι άντε για τον Λιθουανό να το δεχθούμε. Για τον Σέρβο όμως υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις!

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ:

10. Ίβο Ντανέου

9. Κίκι Κρέους

8. Ζόραν Σλάβνιτς

7. Παναγιώτης Γιαννάκης

6. Θοδωρής Παπαλούκας

5. Μίλος Τεόντοσιτς

4. Δημήτρης Διαμαντίδης

3. Βασίλης Σπανούλης

2. Σάσα Τζόρτζεβιτς

1. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

News 24/7

24MEDIA NETWORK