Ζητούν απέλαση του Σχορτσιανίτη

Η κατάσταση στο τέλος του ντέρμπι του Τελ Αβίβ ανάμεσα στην Χαποέλ και την Μακάμπι ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης γύρισε να λύσει τις διαφορές του με φιλάθλους της Χαποέλ που τον έβρισαν και τον έφτυσαν στην φυσούνα. Οι φωτογραφίες και το βίντεο καταδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό τί συνέβη και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Έλληνα σέντερ.

Ζητούν απέλαση του Σχορτσιανίτη

Το θέμα παίρνει τεράστιες διαστάσεις αφενός διότι η Μακάμπι αποτελεί την…εθνική ομάδα για το Ισραήλ και το συγκεκριμένο παιχνίδι τέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων για ημέρες πριν το τζάμπολ.

Σόφο:"Έβριζαν από το πρώτο λεπτό"

Ο ίδιος ο παίκτης προσπάθησε να σταθεί περισσότερο στην νίκη, αλλά δεν μπορούσε να αποφύγει τις ερωτήσεις για το ξύλο με τους οπαδούς της Χαποέλ: "ήταν μία μεγάλη νίκη για την Μακάμπι. Χρειαζόμασταν αυτή την επιτυχία για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά καθώς έχουμε πολύ σοβαρούς αγώνες μπροστά μας. Γιατί σας ενδιαφέρει τί συνέβη; Έχω παίξει σε πολλές καυτές έδρες στην καριέρα μου αλλά πρώτη φορά στο Γιοσέφ Χαντάρ της Χαποέλ. Έβριζαν από την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Οι φίλαθλοι της Χαποέλ δεν γνωρίζουν πώς να στηρίξουν την ομάδα τους. Μόνο να βρίζουν".

Ζητούν απέλαση του Σχορτσιανίτη
Ζητούν απέλαση του Σχορτσιανίτη
Ζητούν απέλαση του Σχορτσιανίτη

"Διώξτε τον τώρα από την Μακάμπι και το Ισραήλ"

Ο διεθυντής της Χαποέλ Τζέρεμι Κοέν δίνει το σύνθημα για την δεύτερη ολομέτωπη επίθεση στον Σόφο: "είναι προφανές ότι πηγαίνοντας στα αποδυτήρια τον έβρισαν και αυτός γύρισε και τους επιτέθηκε. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Πρέπει να τιμωρηθεί ως το τέλος της χρονιάς και να τελειώσει την καριέρα του στο Ισραήλ. Θα είναι πολύ ντροπιαστικό αν συνεχίσει. Από την άλλη δεν περιμένω πολλά σε ό,τι αφορά στην αυστηρότητα της τιμωρίας του".

Παίκτες και προπονητές της Χάποελ δεν πήραν θέση στο θέμα αλλά οι φίλαθλοι ήδη πιέζουν πολιτικά για την απομάκρυνση του Έλληνα παίκτη με επίσημη επιστολή προς τον διοικητή της επαρχίας του Τελ Αβίβ: "θα πρέπει να ξέρετε ότι ουδείς είναι πάνω από τον νόμο. Είτε βασιλιάς είτε πολίτης πρέπει να αντιμετωπίζεται το ίδιο. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη και αντί η αστυνομία να κρατήσει τον Σχορτσιανίτη για να ερευνηθεί η υπόθεση της επίθεσής του, τον άφησε να φύγει. Με την παρούσα αποστολή σας ζητάμε να τιμωρήσετε τον κ. Σορτσιανίτη και να μην πατήσει το πόδι του σε γήπεδο μπάσκετ".

Ζητούν απέλαση του Σχορτσιανίτη

Μιζράχι: "Μέτρο στο φτύσιμο και την βρισιά"

Ο Σιμόν Μιζράχι απάντησε σκωπτικά αναφορικά με το επεισόδιο: "δεν μου αρέσει αυτό που συνέβη αλλά οι φίλαθλοι οφείλουν να καταλάβουν ότι υπάρχει όριο στο βρίσιμο και το φτύσιμο. Το ξεπέρασαν".

Διαβάστε:

Επιτέθηκε σε οπαδούς ο Σχορτσιανίτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK