Μυθικό το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ

Τα 40 εκατ. ευρώ αγγίζει εφέτος το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μυθικό το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ
ΤΣΣΚΑ μπάσκετ

Το φινάλε της κανονικής περιόδου στη VTB League ήταν η αφορμή για έναν πρώτο απολογισμό της χρονιάς από τον επίτιμο πρόεδρο Σεργκέι Ιβανόφ.

Ο Ρώσος παράγοντας αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, επέμεινε στην ανάγκη ύπαρξης μη ρωσικών ομάδων στο πρωτάθλημα, ανήγγειλε τη νέα τριετή συμφωνία με τηλεοπτικό δίκτυο και ευχήθηκε να βρεθεί λύση μεταξύ FIBA-Euroleague, χωρίς να κρύψει ότι τάσσεται υπέρ της δεύτερης.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι πάντως της ομιλίας του Ιβανόφ ήταν όταν ανέλυσε τους προϋπολογισμούς των ομάδων που μετέχουν στη διοργάνωση.

Σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία, το εφετινό μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αγγίζει τα 37 εκατ. ευρώ, μακράν το μεγαλύτερο στη VTB League, προφανώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Χίμκι, ελέω και του συμβολαίου του Αλεξέι Σβεντ, του πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη στην Ευρώπη, έχει μπάτζετ που ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο της Λοκομοτίβ Κουμπάν φτάνει στα 15 εκατ. ευρώ.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ούνιξ Καζάν, στην οποία παίζει ο Κώστας Καϊμακόγλου, με 10.5 εκατ. ευρώ και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 7.5 εκατ. ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK