Ο Σαρίτσα στο Contra.gr: Το όνειρό του και η ερώτηση για τον Παναθηναϊκό

Ο Ουφούκ Σαρίτσα, προπονητής της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Καρσίγιακα αποτελεί ένα από τα πιο καυτά προπονητικά ονόματα. Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Τούρκος αποκλειστικά στο Contra.gr για το όνειρό του, τις νίκες του κόντρα σε Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Ο Σαρίτσα στο Contra.gr: Το όνειρό του και η ερώτηση για τον Παναθηναϊκό
σαρίτσα

Στα 43 του χρόνια, ο Ουφούκ Σαρίτσα είναι ένα από τα πιο καυτά προπονητικά ονόματα στην μπασκετική Ευρώπη. Και πως να μην είναι αφού κατά τη διάρκεια των πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος, ο κόουτς της Καρσίγιακα εξέθεσε τόσο την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο και την Εφές του Ντούσαν Ιβκοβιτς φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Και όμως, μόλις ο Τούρκος προπονητής σήκωσε το τηλέφωνο για να δώσει τη συνέντευξη που είχαμε συμφωνήσει στο Contra.grπαρουσιάστηκε τρομερά αγχωμένος με συνεχείς παύσεις στο λόγο του και πολλούς αναστεναγμούς! Υπάρχει όμως λόγος:

“Hαλήθεια είναι ότι με συλλαμβάνεις λίγο μπερδεμένο αυτήν την ώρα. Δεν ξέρουμε ακόμα σε ποιο ευρωπαϊκό Κύπελλο θα παίξει η ομάδα, συμβαίνουν διάφορα, χάνουμε παίκτες από το ρόστερ, ο Ντίξον πήγε στην Φενέρ, ο Στρόμπερι φεύγει και αυτός από ότι φαίνεται. Πρέπει να σκεφτώ πολλά πράγματα μαζί. Η επιθυμία μας βέβαια είναι να παίξουμε στην Ευρωλίγκα αλλά αυτό θα το ξέρουμε την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα”.

Κόντρα σε Ομπράνοβιτς και Ίβκοβιτς

Αποφασίσαμε να τον μεταφέρουμε λίγο στο ένδοξο πρόσφατο παρελθόν για να τον βοηθήσουμε να απαλλαχθεί λίγο από το άγχος και τον ρωτήσαμε το εξής απλό. Πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις διαδοχικά τον Ομπράντοβιτς και τον Ιβκοβιτς σε σειρά αγώνων.

“Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα. Επίτευγμα της ομάδας. Νομίζω ότι είχαμε δώσει στίγμα κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν αποκλείοντας την Εφές στον πρώτο γύρο των πλει οφ. Είχαμε επίσης πάρει το Κύπελλο, πάλι κόντρα στην Εφές, ενώ στον ημιτελικό αποκλείσαμε την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς. Στον ημιτελικό του πρωταθλήματος αποκλειστήκαμε από την Φενέρμπαχτσε αλλά κάπου εκεί αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι καλό μπορούμε να χτίσουμε. Και να που αυτό ήρθε φέτος”.

Ο Σαρίτσα στο Contra.gr: Το όνειρό του και η ερώτηση για τον Παναθηναϊκό

Μας αποκάλυψε εν συνεχεία και το μυστικό της επιτυχίας: “Φυσικά η αποστολή μας εφέτος δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ολοι ξέρουν τι ομάδες έχουν η Φενέρ και η Εφές, πόσα χρήματα ξόδεψαν, ποιοι προπονητές κάθονται στον πάγκο τους, ποιους παίκτες διαθέτουν τα ρόστερ τους. Αλλά σε μας άρεσε να παίζουμε ως ομάδα, να κερδίζουμε μαζί και να χάνουμε μαζί. Χτίσαμε τη νοοτροπία μας μέσα από το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά καταφέραμε να βελτιωθούμε σ' όλους τους τομείς”.

Η ερώτηση για τον Παναθηναϊκό

Ο Σαρίτσα βρίσκεται στην Καρσίγιακα από το 2012 και η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε αυτό το καλοκαίρι να εξαργυρώσει κάπου αλλού την επιτυχία. Ομως ο ίδιος προτίμησε να μείνει στη Σμύρνη. Γιατί; Και τέλος πάντων έχει συμφωνήσει τελεσίδικα;

“Πρέπει να σας πω ότι ακόμα δεν έχω υπογράψει το συμβόλαιό μου ακόμα αλλά έχω μιλήσει φυσικά με τον πρόεδρο και τα έχουμε βρει. Μ' αρέσει το περιβάλλον εδώ, απολαμβάνω τους οπαδούς μας και θα βάλουμε υψηλούς στόχους και στην Ευρώπη. Εχω ένα όνειρο, να παίξει η Καρσίγιακα στην Ευρωλίγκα”.

Θέλει όμως αργότερα να δοκιμάσει και σε κάποιο καλύτερο κλαμπ. Το αποδεικνύει και η ερώτηση που μας έκανε για τον Παναθηναϊκό! “Θα ήθελα να δουλέψω σε κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις, σίγουρα είναι ένας στόχος αλλά για το μέλλον. Αλήθεια ο Παναθηναϊκός τι κάνει στο θέμα του προπονητή;"

Τον ενημερώσαμε για την υποψηφιότητα Τζόρτζεβιτς αλλά δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να τον ρωτήσουμε αν μπήκε και ο ίδιος στο κάδρο των υποψηφίων: “Κάποιος μου είχε πει για τον Παναθηναϊκό αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό ούτε επίσημο” αποκάλυψε.

Ο Στρόμπερι και ο Μπατίστα

Εν συνεχεία ήρθε η ανάλυση για τον Ντι Τζέι Στρόμπερι ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός αποτέλεσε επιλογή του Σαρίτσα το προηγούμενο καλοκαίρι: "Πολύ καλός παίκτης και χαρακτήρας ο Ντι Τζέι. Το τι άμυνα παίζει είναι γνωστό. Πολύ καλός αμυντικός που πιέζει τους αντιπάλους γκαρντ, κλέβει μπάλες και δημιουργεί προβλήματα. Στα πλέι οφ όμως του πρωταθλήματος Τουρκίας, και κυρίως στην ημιτελική σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, έδειξε ότι μπορεί να είναι και καλός επιθετικός. Μας βοήθησε τρομερά στην επίθεση. Και φυσικά είναι ένας δημιουργικός γκαρντ που παίζει για την ομάδα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί...Αν η Καρσίγιακα παίξει Ευρωλίγκα...Θα δούμε".

Ο Σαρίτσα στο Contra.gr: Το όνειρό του και η ερώτηση για τον Παναθηναϊκό

Κάπου εκεί μας αποκάλυψε και την απογοήτευσή του που έχασε τον Εστέμπαν Μπατίστα: “Τον Μπατίστα βεβαίως θα τον ήθελα αλλά μας πρόλαβαν οι Κινέζοι.Και του έδωσαν ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο όπως το συνηθίζουν άλλωστε”.

Στο τέλος τον ακούσαμε και μία φορά να γελάει. Η ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει η Εθνική Τουρκίας (είναι άμεσος συνεργάτης του Εργκίς Αταμάν) μάλλον τον αποφόρτισε: “Μη μου βάζεις και αυτή τη σκέψη στο μυαλό σε παρακαλώ (γέλια). Εχω ήδη αρκετό άγχος με την Καρσίγιακα. Η προετοιμασία της Εθνικής θα αρχίσει σε περίπου 15 ημέρες, θέλεις να τα ξαναπούμε τότε; (γέλια). Νομίζω ότι δεν θα έχουμε κακή ομάδα, κάθε άλλο. Οι περισσότεροι ΝΒΑers ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλλά μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο Ευρωμπάσκετ. Και η Ελλάδα, όπως πάντα, θα έχει πολύ δυνατή ομάδα”.

Διαβάστε ακόμη:

Ντι Τζέι Στρόμπερι: Ο άνθρωπος που σταμάτησε τον Λεμπρόν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK