Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ

Oι εκπρόσωποι των ΑΕΚ, Αρη και ΠΑΟΚ, δηλαδή των ελληνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, τοποθετήθηκαν για τη νέα version της διοργάνωσης.

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΟΚ

«Είναι πολύ σημαντικό για μας που θα συμμετέχουμε στοBasketball Champions League, μία διοργάνωση που μπορεί να ξεκίνησε μόλις πριν ένα χρόνο, αλλά είναι υψηλού επιπέδου και αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η φετινή σεζόν. Υπάρχουν πολύ πιο ποιοτικές ομάδες και στις 24 που γνωρίζουμε από τώρα ότι θα είναι στην κανονική περίοδο, αλλά και στους προκριματικούς ομίλους, όπου υπάρχουν ομάδες από πολύ ποιοτικά πρωταθλήματα, όπως αυτές από Ισπανία, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία και Ρωσία. Το γεγονός αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να παίξουμε με πολύ σοβαρούς και ποιοτικούς αντιπάλους και για αυτό το λόγο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση. Το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης σε συνδυασμό με το ότι οι επίσημες υποχρεώσεις μας ξεκινούν στις 10 Οκτωβρίου, δημιουργεί την ανάγκη να είμαστε έτοιμοι πολύ γρήγορα για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις ομάδες που θα βρεθούν στον όμιλό μας».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΕΚ

«Όλοι αντιλαμβάνονται, ότι το B.C.L. ως διοργάνωση γίνεται πιο ανταγωνιστικό. Η πρώτη εικόνα από τις ομάδες, που συμμετέχουν αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η διοργάνωση έχει ισχυροποιηθεί. Ευχής έργον θα είναι αυτό ν’ αποδειχθεί βεβαίως και στο παρκέ. Έχω την πεποίθηση, ότι θα είναι βελτιωμένη η διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Εμείς από την πλευρά μας, ως ΑΕΚ, ως οργανισμός, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε. H ερχόμενη αγωνιστική περίοδος θα έχει ενδιαφέρον. Το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να πούμε πολλά περισσότερα».

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΣΚΑΡΗΣ Εντεταλμένος σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για τον «χάρτη» του νέου Basketball Champions League, μέσω της ανακοίνωσης των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση τη νέα αγωνιστική περίοδο. Είναι πασιφανές ότι στη δεύτερη χρονιά του, το BCL θα έχει υψηλότερο επίπεδο και θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με την παρθενική σεζόν. Και μόνο το γεγονός ότι θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση 21 πρωταθλητές, λέει πολλά. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια, η οποία έχει ως γνώμονα τα αμιγώς αγωνιστικά και αθλητικά κριτήρια, όπως αυτά διαμορφώνονται μέσα από τα πρωταθλήματα των χωρών. Περιμένουμε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πραγματοποιήσουμε μία πορεία καλύτερη από την περσινή».

News 24/7

24MEDIA NETWORK