Πάει για την κούπα η Φενέρμπαχτσε, στον τελικό με Νταρουσάφακα

Το πρώτο κύπελλο της μετά το 2010 θα διεκδικήσει η Φενέρμπαχτσε.

Πάει για την κούπα η Φενέρμπαχτσε, στον τελικό με Νταρουσάφακα
Ντατόμε Φενέρμπαχτσε

Άλλο ένα εμπόδιο στο δρόμο για την κατάκτηση του πέμπτου κυπέλλου της ιστορίας της ξεπέρασε η Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε 82-72 της Καρσίγιακα και προκρίθηκε στον τελικό του Final-8 που διεξάγεται στην Προύσα.

Οι πρωταθλητές είχαν αποκλείσει την Πέμπτη την Εφές και κυνηγούσαν ακόμη μία έκπληξη στη διοργάνωση. Η Φενέρμπαχτσε ωστόσο έμαθε από το πάθημα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς και μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχε σταθερό προβάδισμα.

Το ματς δεν ήταν εύκολο, αλλά μετά το 45-45 οι παίκτες του "Ζοτς" άρχισαν να βάζουν τις βάσεις. Ο Ντατόμε ήταν ηγετικός και από το 66-57 η Φενέρμπαχτσε δεν κοίταξε πίσω. Ξέφυγε 79-67 στο 35'30'' και πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση.

Ο Ιταλός φόργουορντ είχε 21 πόντους, 7 ριμποάουντ και τρεις ασίστ, ο Μπόμπι Ντίξον 18 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Γιαν Βέσελι 12 πόντους και 9 ριμπάουντ. Τζόουνς με 22 πόντους - 11 ασίστ και Γκάμπριελ με 17 πόντους - 5 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους ηττημένους.

Αντίπαλος η Νταρουσάφακα

Στον τελικό η Φενέρμπαχτσε θα συναντήσει την Νταρουσάφακα. Η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι κόπιασε πολύ, αλλά με 25 πόντους του Μίλκο Μπιέλιτσα και 16 του Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι νίκησε 76-74 την Μπάνβιτ, που είχε ήδη αποκλείσει τη Γαλατάσαραϊ, και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK