Παρουσιάστηκε το σχέδιο για το Champions League του μπάσκετ

Το Basketball Champions League είναι προ των πυλών. Το σχέδιο της FIBA, τα εγγυημένα χρήματα και η διορία που έλαβαν οι ομάδες για ν' αποφασίσουν.

Παρουσιάστηκε το σχέδιο για το Champions League του μπάσκετ

Παρόντων των εκπροσώπων των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης, των επικεφαλής της Euroleague και των προέδρων ομοσπονδιών, η FIBA παρουσίασε το σχέδιό της για τη νέα μορφή του Κυπέλλου Πρωταθλητών.

Το σχέδιο προβλέπει τη μετονομασία της διοργάνωσης σε Basketball Champions League και τη συμμετοχή των κορυφαίων κλαμπς της ηπείρου.

Επειδή το οικονομικό είναι αυτό που ενδιαφέρει κυρίως και όχι τόσο ποια ακριβώς θα είναι μορφή της διοργάνωσης (όμιλοι, πλέι οφ, κλπ), η Παγκόσμια Ομοσπονδία εγγυήθηκε -για αρχή- market pool 30 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο.

Το μάνατζμεντ θ' ανήκει κατά το ήμισυ σε FIBA/χορηγούς και ομάδες, οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται θα είναι κοινές, ενώ θα εφαρμοστεί και καθεστώς financial fair play

Η νέα μορφή της διοργάνωσης προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία από τη σεζόν 2016-17.

Όπως έλεγαν Τουρκάι Ντεμιρέλ (πρόεδρος της FIBA Europe) και Πάτρικ Μπάουμαν (γ.γ της FIBA), στόχος του νέου εγχειρήματος είναι να γεφυρωθεί το χάσμα της τελευταίας 15ετίας και να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών για την πρόοδο του αθλήματος.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων δεσμεύτηκαν πως η απάντησή τους θα δοθεί μέσα στο επόμενο 15ημερο προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να προγραμματιστεί νέα συνάντηση.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Σκινδήλιας, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Από τους συλλόγους παραβρέθηκαν η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι και η Ρεάλ Μαδρίτης και από την Ευρωλίγκα ο Τζόρντι Μπερτομέου και ο Έντουαρντ Σκοτ.

Τη σημασία της έχει σίγουρα η παρουσία στο ραντεβού του αντιπροέδρου του NBC Sports.

News 24/7

24MEDIA NETWORK