Προειδοποίηση για Ελλάδα, αποβολή για Ισπανία, Σλοβενία!

Η FIBA απέβαλε την Ισπανία και τη Σλοβενία από το Ευρωμπάσκετ, ύστερα από την απόφασή των εγχώριων Ομοσπονδιών να υπογράψουν απευθείας συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα. Αντίθετα, η επιστολή προς την Ελλάδα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Προειδοποίηση για Ελλάδα, αποβολή για Ισπανία, Σλοβενία!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Σάρκα και οστά" έλαβε η απειλή της FIBA, η οποία τιμώρησε τις ομοσπονδίες που οι σύλλογοί τους προτίμησαν τις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας κι όχι το Champions League, ενημερώνοντας πως χάνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Πρώτα "θύματα" του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ της FIBA και της Ευρωλίγκας η ομοσπονδία της Σλοβενίας, αλλά και της Ισπανίας.

Οι Σλοβένοι δημοσίευσαν την επιστολή που έλαβαν την Παρασκευή και μέσω αυτής αποκλείονται από κάθε διεθνές τουρνουά ανδρών, διότι η Αδριατική Λίγκα, στην οποία παίρνουν μέρος οι ομάδες της χώρας, επέλεξε να δεσμευτεί με την αντιμαχόμενη πλευρά.

Επ' ακριβώς αναφέρεται πως η Ομοσπονδία " χάνει αυτομάτως το δικαίωμα να συμμετάσχει στις διοργανώσεις εθνικών ομάδων ανδρών της FIBA Europe, όπως το Ευρωμπάσκετ 2017". Την επιστολή υπογράφει ο Καμίλ Νόβακ, εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe.

Αντίθετα, η Ελλάδα -μέχρι στιγμής- δεν έχει αποβληθεί, καθώς η επιστολή της FIBA προς την ΕΟΚ είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε την ελληνική πλευρά πως θα έχει κυρώσεις λόγω της απόφασης της ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Eurocup. Η ΕΟΚ θα πρέπει να πείσει την "Ένωση" να πάρει πίσω την απόφασή της έως τις 20 Απριλίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ή θα πρέπει να την αποβάλει από τις εγχώριες διοργανώσεις ή θα έχει η ίδια σοβαρές κυρώσεις.

Εκτός από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Σλοβενία, οι χώρες που έλαβαν επιστολές από τη FIBA είναι οι Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Λιθουανία, Ιταλία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία και Πολωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η FIBA έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει εναλλακτικές για τη διεξαγωγή των Προολυμπιακών τουρνουά που έχουν οριστεί να διεξαχθούν σε Βελιγράδι και Τορίνο, αντίστοιχα (4-10/7), αφού η Σερβία κι η Ιταλία βρίσκονται στη "μαύρη λίστα".

Συγκεκριμένα, η FIBA έστειλε επιστολές σε 7 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, ρωτώντας αν είναι διατεθειμένες να αναλάβουν τη διεξαγωγή ενός Προολυμπιακού τουρνουά. Καταληκτική ημερομηνία για να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά είναι η 21η Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η FIBA αποβάλλει τη Σλοβενία, την Ελλάδα και άλλες 12 χώρες

News 24/7

24MEDIA NETWORK