Σχορτσανίτης: "Στον Ερυθρό Αστέρα όπως στον Ολυμπιακό"

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αιφνιδιάστηκε με τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν στο Βελιγράδι και μίλησε γι' αυτό στο Sport24 Radio. Αναφέρθηκε επίσης στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του, την κριτική που του ασκείται και την εθνική ομάδα.

Σχορτσανίτης: "Στον Ερυθρό Αστέρα όπως στον Ολυμπιακό"
Σχορτσανίτης Ερυθρός Αστέρας

Η τρομερή υποδοχή που επιφύλασσε ο Ερυθρός Αστέρας στο Σοφοκλή Σχορτσανίτη θα μείνει στην ιστορία. Ο Έλληνας σέντερ έπεσε θύμα μιας υπέροχής φάρσας και το χάρηκε πολύ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio αναφέρθηκε σε αυτό, αλλά και σε πολλά άλλα. Χαρακτηριστικά είπε...

Για τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχθηκαν στο Βελιγράδι: " Έφτασα στο αεροδρόμιο, πήρα τις τσάντες μου και βγήκα από το αεροδρόμιο. Όπου με περίμεναν οι άνθρωποι του Αστέρα μαζί με δημοσιογράφους και φωτογράφους. Είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με το αυτοκίνητο και ότι θα παίρναμε το λεωφορείο για να πάμε να νοικιάσουμε ένα άλλο αυτοκίνητο. Μου φάνηκε λογικό και δεν είχα πρόβλημα.

Μπήκε κόσμος στο λεωφορείο και λίγο αφότου ξεκίνησε ακούστηκε από τα μεγάφωνα μουσική και αυτό με παραξένεψε. Ξαφνικά ο κόσμος έβγαλε τις μπλούζες της ομάδας και μέχρι να φτάσουμε στο γήπεδο τραγουδούσαν και βγάζαμε φωτογραφίες. Ήταν σοκ δεν το περίμενα. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, πολύ όμορφη και διαφορετική. Χάρηκα πολύ με την υποδοχή. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο και φαίνεται ότι ο κόσμος αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα".

Για τον Ερυθρό Αστέρα και τους στόχους του: " Έχω παίξει αρκετές φορές κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ξέρω ότι ο κόσμος είναι πολύ υποστηρικτικός. Περιμένω πως και πως να το νιώσω αυτό στο γήπεδο. Τώρα όμως αυτό που προέχει είναι να να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Πιστεύω ότι είμαι σε ένα πολύ καλός μέρος για να κάνω μια καλή χρονιά μετά τα δυσάρεστα που πέρασα στην Μακάμπι. Είμαι σε μια ομάδα που παίζει στην ρακέτα με τους ψηλούς και αυτό θα με βοηθήσει.΄Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ και πιστεύω ότι η ομάδα θα κάνει μια καλή χρονιά, αρκεί να μην υπάρχουν προβλήματα και τραυματισμοί. Δεν θέλω να μιλήσω για στόχους. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κάνει μια καλή χρονιά. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Προσωπικά έχω δύσκολο έργο, να καλύψω το κενό που άφησε ο Μαριάνοβιτς".

Για το γεγονός ότι μετά από σχεδόν πέντε χρόνια ντύνεται πάλι στα ερυθρόλευκα: " Έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που έπαιζα στον Ολυμπιακό. Μακάρι να παίξω το ίδιο καλά με τότε και να έχω τις ίδιες επιτυχίες. Μακάρι η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα να με στηρίξει όπως έκανε τότε η διοίκηση του Ολυμπιακού".

Για το αν θυμάται την υποδοχή στην πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε εκτός Ελλάδας: " Ήταν η Καντού και ήμουν 18 ετών. Στη Ιταλία ήταν πιο σοβαρά τα πράγματα. Προσγειώθηκα στο Μιλάνο και πήγα κατευθείαν στα γραφεία της ομάδας. Στο πρώτο παιχνίδι πάντως με υποδέχθηκε ζεστά ο κόσμος. Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε".

Για την κριτική που κατά καιρούς του ασκείται: " Ο καθένας έχει την άποψη του και δεν μπορείς να την αλλάξεις. Δεν με απασχολεί αυτό το κομμάτι. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Εμένα με ενδιαφέρει,μετά τα δυσάρεστα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, ότι είμαι στον Ερυθρό Αστέρα, που με εμπιστεύτηκε και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δουλέψω σκληρά και να μην τους απογοητεύσω".

Για την Εθνική ομάδα: " Η Εθνική έχει πολύ καλούς παίκτες. Ο Ζήσης και ο Σπανούλης ξέρουν πως να καθοδηγήσουν τους νεότερους. Πιστεύω ότι θα κάνουν ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν πέτυχε τους στόχους της, αλλά πάντα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Εύχομαι τα παιδιά να είναι υγιή και να πάνε όσο πιο καλά μπορούν".

Διαβάστε ακόμη:

Τέτοια υποδοχή δεν ξανάγινε: Η πλάκα και η αποθέωση στον Σχορτσανίτη

News 24/7

24MEDIA NETWORK