Ο Καλδερόν δεν άντεξε τον πάγκο!

Πριν κλείσει τα 35 και αντίθετα από το παράδειγμα του Πάου Γκασόλ ο Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική Ισπανίας.

Ο Καλδερόν δεν άντεξε τον πάγκο!

Περισσότερο χρόνο στον εαυτό και στην οικογένειά του θέλει να αφιερώσει ο Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τερματίζει την καριέρα του στην Εθνική Ισπανίας.

Ο 35χρονος γκαρντ έπαιξε ελάχιστα στο ολυμπιακό τουρνουά αποτελώντας την τρίτη επιλογή του Σέρτζιο Σκαριόλο πίσω από Ρίκι Ρούμπιο - Σέρχιο Φερνάντεθ και ο μειωμένος χρόνος που είχε (5.1 λεπτά με 2.2 πόντους) επηρέασε σίγουρα την απόφασή του.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλδερόν: " Η Εθνική ήταν για μένα κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν νεότεροι που έρχονται πίσω μου και αξίζουν την ευκαιρία τους. Θέλω να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο για τρία ή περισσότερα χρόνια και χρειάζομαι περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, αν και το σημαντικότερο είναι να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου".

Κατέληξε δε λέγοντας πως " αυτό που μένει μαζί μου είναι η δεύτερη οικογένεια που απέκτησα και πα΄ντα θα έχω. Αφήνω στην άκρη τα μετάλλια".

Ο Καλδερόν ήταν μόνιμο στέλεχος της "φούρια ρόχα" από το Παγκόσμιο του 2002 και για 14 χρόνια φεύγοντας με οκτώ μετάλλια, δύο χρυσά (Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό), τέσσερα αργυρά (δύο ολυμπιακό, δύο ευρωπαϊκά) και δύο χάλκινα (ολυμπιακό, ευρωπαϊκό).

News 24/7

24MEDIA NETWORK