Σπανού στον Sport24 Radio: "Ουτε εμείς περιμέναμε τόσο μεγάλη διαφορά"

H πάουερ φόργουορντ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών, Άρτεμις Σπανού, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» με τον Μηνά Τσαμόπουλο και τον Γιώργο Θαναηλάκη, για την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Πράγα.

Σπανού στον Sport24 Radio: "Ουτε εμείς περιμέναμε τόσο μεγάλη διαφορά"

ANAΛΥΤΙΚΑ

Για την πρώτη αντίδραση μετά τη νίκη στον προημιτελικό με την Τουρκία: «Τι κάναμε;! Κι όμως τα καταφέραμε! Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς περιμέναμε τόσο μεγάλη διαφορά».

Για την εξέλιξη του αγώνα: «Είχαμε φτάσει να χάνουμε με δέκα πόντους, καθώς στην αρχή είχαμε μπει αρκετά μουδιασμένα, δε βάλαμε τα σουτ και οι Τουρκάλες πήγαν το παιχνίδι στην επαφή. Ωστόσο δεν αγχωθήκαμε, αφού ξέραμε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε…»

Για το δεύτερο ημίχρονο και την αντεπίθεση των αντιπάλων: «Πάντα είχαμε απάντηση. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε φοβερό μπάσκετ. Βγάλαμε σουτ μέσα από τα συστήματα, αλλά έχουμε και έξυπνες παίκτριες, που γνωρίζουν καλά η μία την άλλη, οπότε αυτά βγαίνουν και λίγο αυτόματα».

Για τη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Δε θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό. Απλά παίζουμε πολλά χρόνια μαζί και πλέον αυτό μας βγαίνει. Έχει γίνει πολλή δουλειά, με ένα πλάνο που έχει ξεκινήσει από το 2006 και είχαμε την επιτυχία το 2009 που μας έστειλε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σιγά σιγά προσθέτουμε και καινούρια άτομα και τα βάζουμε στο πλάνο μας. Το βασικό είναι πως μπαίνουμε στο γήπεδο με το κεφάλι χαμηλά. Δε λέμε πολλά και παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό. Σε οποιαδήποτε νίκη που κάνουμε είτε μεγάλη ή μικρή, από τα φιλικά έχουμε το κεφάλι χαμηλά και συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Άλλωστε έρχονται κι άλλα ματς, αφού το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τελειώνει την Κυριακή».

Για την εμφάνιση της Λολίτας Λύμουρα: «Στην προημιτελικό έδωσε πολλές ασίστ. Ήρθε από τον πάγκο και γύρισε εντελώς το ματς. Γενικότερα την Πέμπτη ήμασταν on fire!»

Για τον ημιτελικό με τη Γαλλία: «Μας ξέρουν και τις ξέρουμε. Θα είναι διαφορετικό σε σχέση με το ματς των ομίλων. Ξέρουμε πως μας φοβούνται. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι πως έχουν μεγάλα κορμιά και είναι αθλητική ομάδα. Δηλαδή είναι πολύ δυνατή μέσα στη ρακέτα».

Για τους πανηγυρισμούς στο ξενοδοχείο: «Όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μάς περίμεναν αρκετοί Έλληνες που ζουν στην Τσεχία. Αυτοί είναι από το πρώτο ματς μαζί μας. Κάναμε ένα ξενοδοχείο να πανηγυρίζει μαζί μας».

Για το αν περιμένουν κι άλλους Έλληνες στην Τσεχία: «Δεν ξέρω αν θα έρθουν… Μακάρι».

Για το πρόγραμμα της ημέρας: «Θα δούμε βίντεο και το απόγευμα θα έχουμε προπόνηση».

News 24/7

24MEDIA NETWORK