Σταθερές θέσεις για τέσσερις λίγκες στη νέα Ευρωλίγκα

Από την Αδριατική Λίγκα, την Λίγκα Ανατολικών Χωρών, τη Γερμανία και την... Ισπανία θα προέρχονται οι ομάδες που θα καλύπτουν τις κενές θέσεις στη νέα Ευρωλίγκα.

Σταθερές θέσεις για τέσσερις λίγκες στη νέα Ευρωλίγκα

Την τελική μορφή της αρχίζει να παίρνει η νέα Ευρωλίγκα μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη μεταξύ εκπροσώπων κορυφαίων ομάδων και εθνικών λιγκών.

Σε σχέση με το αρχικό πλάνο του ενιαίου πρωταθλήματος δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, όπως τουλάχιστον είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτό που ουσιαστικά "κλείδωσε" είναι η προέλευση των ομάδων που θα καλύψουν τις τέσσερις κενές θέσεις προκειμένου να συμπληρωθεί η 16άδα.

Η τελική πρόταση, η οποία θα τεθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση των μελών, είναι να μην διεξάγονται προκριματικά ούτε να υπάρχουν wild cards και να δοθούν σταθερές θέσεις στην Αδριατική Λίγκα, στη γερμανική BBL, στην ισπανική ACB και στη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών, ενώ στην Τουρκία θα προσφερθεί άδεια Τύπου Β.

Με αυτόν τον τρόπο ο Τζόρντι Μπερτομέου ευελπιστεί ότι θα ικανοποιηθούν οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλισμένο συμβόλαιο και η διαρροές προς τις διοργανώσεις της FIBA θα είναι λιγότερες απ' όσο αρχικά υπολογιζόταν.

Η έξτρα ισπανική ομάδα θα προστεθεί στη διοργάνωση από τη σεζόν 2017-18, τούτο σημαίνει πως το καλοκαίρι θα δοθεί μία κάρτα ελευθέρας σε ομάδα που θ' αποφασιστεί εν καιρώ.

Εγγυημένη θέση, αφού έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις, έχουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μιλάνο, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπασκόνια, η Φενέρμπαχτσε, η Εφές, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Ζάλγκιρις.

Αντίστοιχα κριτήρια θα ισχύσουν για το Eurocup.

Από την Ελλάδα το "παρών" έδωσαν η ΚΑΕ Άρης, δίπλα σε ομάδες όπως η Λιμόζ, η Μπάμπεργκ, η Μπάγερν, η Σάσαρι, η Λιέτουβος Ρίτας, η Χίμκι, η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας, η Μάλαγα, η Βαλένθια, η Γαλατάσαραϊ και η Μπεσίκτας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK