Στις 22/11 η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2017

Μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, ότι το Ευρωμπάσκετ 2017 θα διεξαχθεί κανονικά στην Τουρκία, επισημοποιήθηκε η ημερομηνία της κλήρωσης.

Στις 22/11 η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2017

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015 η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι η Φινλανδία, το Ισραήλ, η Ρουμανία και η Τουρκία είναι οι τέσσερις χώρες που θα συνδιοργανώσουν το Ευρωμπάσκετ 2017 ενώ η τελική φάση του τουρνουά θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη,

Οι συγκεκριμένες ομοσπονδίες πρόλαβαν τις σχετικές προθεσμίες και κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους ενώ η Κεντρική Επιτροπή της FIBA ανακοίνωσε την απόφασή της, ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο του διευρυμένου Ευρωμπάσκετ 2015 που διεξήχθη στη Γαλλία, την Κροατία, τη Λετονία και τη Γερμανία.

Παρ' όλα αυτά, η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία δημιουργεί... δεύτερες σκέψεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη διεξαγωγή του τουρνουά ωστόσο ο πρόεδρος της FIBA Europe και επίτιμος πρόεδρος της τούρκικης ομοσπονδίας, Τουργκάι Ντεμιρέλ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η χώρα του θα διοργανώσει κανονικά το Ευρωμπάσκετ.

Σήμερα (5/8), λοιπόν, επισημοποιήθηκε ότι στις 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων στην Τουρκία. Το Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου - 17 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή 24 ομάδων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK