Το Basketball Champions League θα γίνει. Με ποιες ομάδες όμως;

Πολύ πιθανό είναι πια το ενδεχόμενο το ευρωπαϊκό μπάσκετ να γυρίσει 15 χρόνια πίσω και την ίδια σεζόν να διοργανώνονται δύο διαφορετικά Κύπελλα Πρωταθλητριών!

Το Basketball Champions League θα γίνει. Με ποιες ομάδες όμως;

Προ των πυλών το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, η FIBA προχωράει κανονικά το σχέδιο για το Basketball Champions League κόντρα σε ό,τι ανακοίνωσε προσφάτως η Euroleague.

Την Πέμπτη στη Ρώμη υπήρξε συνάντηση της ηγεσίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τις έξι πιο ισχυρές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων η ελληνική, και στη διάρκεια αυτής επικυρώθηκε η θέσπιση της νέας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe Πάτρικ Μπάουμαν δεν έλαβε υπ' όψιν τη συμφωνία των ομάδων με τη Euroleague με βάθος 10ετίας και ετοιμάζεται για τη μετωπική που θα προκαλέσει σίγουρα συνέπειες και εκατέρωθεν απώλειες.

Το σχέδιο προβλέπει τη μετονομασία της διοργάνωσης σε Basketball Champions League και την εφαρμογή financial fair play. Η νέα μορφή της διοργάνωσης προβλέπεται ν' αρχίσει άμεσα, από τη σεζόν 2016-17.

Στις 10 Δεκεμβρίου προγραμματίστηκε νέα συνάντηση με τις ομοσπονδίες για να μπει στις ράγες το εγχείρημα.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι ποιες ομάδες θα βρεθούν κάτω από την ομπρέλα της FIBA. Ο Παναθηναϊκός που δεν υπέγραψε τη συμφωνία με την Ευρωλίγκα, αντίθετα με τον Ολυμπιακό, ζητώντας χρόνο να ζυγίσει τις παραμέτρους, είναι μια ομάδα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ως δέλεαρ για άλλες. Ισπανικές, ρωσικές, ελληνικές, γερμανικές, ιταλικές και τούρκικες ομάδες που μένουν εκτός της κλειστής λίγκας που οραματίζεται ο Μπερτομέου είναι επίσης στο στόχαστρο.

Εξάλλου, οι "αποστάτες" θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ποινές. Ποιες θα είναι αυτές; Το μέλλον θα δείξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το "όχι" των ομάδων στη FIBA και η νέα 10ετής Ευρωλίγκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK