Χαραλαμπόπουλος: "Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει"

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρέθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103.3 και μίλησε για περίπου μιάμιση ώρα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Εφήβων. Διαβάστε τι είπε για την Εθνική, τον Παναθηναϊκό και τα όνειρά του.

Χαραλαμπόπουλος: "Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει"

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3:

Για την κριτική που ασκήθηκε στην Εθνική Εφήβων: " Εμένα δεν με άγγιξαν αυτά. Δεν ασχολήθηκα. Κάποια παιδιά όμως ενοχλήθηκαν. Υπήρξαν σχόλια για κάποια παιδιά που δεν ήταν ότι καλύτερο. Πεισμώσαμε όμως και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Το πήραμε πιο εγωϊστικά. Θέλαμε να αποδείξουμε κάτι παραπάνω".

Για το μέλλον του: " Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, που με έχει στηρίξει. Το ΝΒΑ δεν είναι κάτι που σκέφτομαι άμεσα. Είναι δύσκολο, όμως στα όνειρά μου".

Για το πως φαντάζεται τον εαυτό του μετά από 10 χρόνια: " Θέλω να είμαι στον Παναθηναϊκό με σημαντικό ρόλο, ώστε να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα που με έχει στηρίξει".

Για το ότι έπαιζε ως 4άρι: " Έπαιζα στο 4 επειδή δεν είχαμε άλλο κορμί για αυτή τη θέση. Εγώ θα παίξω στο 3. Θα δυναμώσω τα πόδια μου. Έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι αυτή η θέση μου ταιριάζει καλύτερα αγωνιστικά. Θέλω να δημιουργώ φάσεις για τους συμπαίκτες μου. Θέλω να παίρνω εγώ τις αποφάσεις".

Για τα όνειρα που έχει με τον Παναθηναϊκό: " Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να πάρουμε μια Ευρωλίγκα και αυτό μπορεί να γίνει αυτό στο μέλλον. Ο Παπαγιάννης και ο Λούντζης έχουν πολύ ταλέντο. Με σκληρή δουλειά οι τρεις μας θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν καλό κορμό".

Για τα σχόλια που έχει ακούσει για το παιχνίδι του: " Το χειρότερο ότι τα πόδια μου θέλουν βελτίωση και είναι κάτι που το γνωρίζω. Ψάχνω τρόπους για να βελτιώσω τα πόδια του. Φέτος που δεν θα έχω το σχολείο πιστεύω ότι θα έχω χρόνο για να δουλέψω περισσότερο σε αυτό το κομμάτι. Το καλύτερο είναι η σύγκριση με τον Φάνη Χριστοδούλου. Είναι πολύ κολακευτικό αλλά πιστεύω ότι κάθε παίκτης έχει δικό του στυλ παιχνιδιού και δεν είναι σωστό να κάνουμε συγκρίσεις".

Για την συνύπαρξη του στον Παναθηναϊκό με τον Διαμαντίδη και άλλους μεγάλους παίκτες: " Καθημερινά κερδίζω πολλά από αυτόν, από την προπόνηση, από το πως παίζει. Έχω μάθει πολλά από τον Διαμαντίδη και ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω από αυτόν. Στην αρχή ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι είμαι με μεγάλους παίκτες που μέχρι πρότινος πριν έβλεπα στην τηλεόραση, αλλά με βοήθησαν όλοι παίκτες και μπήκα γρήγορα στο κλίμα της ομάδας.. όλοι στον Παναθηναϊκό μου φέρονται άψογα και δεν μου λείπει κάτι".

Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς: " Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον κόουτς Τζόρτζεβιτς. Πιστεύω ότι έχω να μάθω πολλά πράγματα από αυτόν και να γίνω καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Ο κόουτς θα κρίνει πως μπορώ να βοηθήσω. Δεν θα πω εγώ τι πρέπει να γίνει. Είναι καλό να κάνεις υπομονή για να παίξεις μπάσκετ. Εμένα με βοηθάει αυτό. Στο μπάσκετ χρειάζεται υπομονή και επιμονή".

Για την ασίστ που έδωσε στον Παπαγιάνη στον αγώνα με την Λιθουανία: " Πήρα την μπάλα στο ποστ και έκανα 2 τρίπλες αριστερά. Ήθελα να βγάλω την μπάλα στην γωνία, αλλά δεν πέρναγε και είδα τον ψηλό. Βγήκε αυθόρμητα και ήταν και θέμα τύχης, επειδή η μπάλα βρήκε σε χέρια".

Για τον Νίκο Δίπλαρο: " Είναι καταπληκτικό παιδί. Πολύ καλός χαρακτήρας και παίκτης ομάδας. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του, όπως όλοι μας, για να δείξει τι μπορεί να κάνει".

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη: " Είναι φόβητρο σε άμυνα και επίθεση. Η άμυνα μας βασίζεται σε αυτόν. Ξέρουμε ότι αν ένας παίκτης μας περάσει ή θα τον κόψει η θα αλλοιώσει την προσπάθειά του".

Για τον Αντώνη Κόνιαρη, που είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον αστράγαλο και δεν συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: " Παίζαμε και γι' αυτόν. Ήταν μεγάλη απώλεια. Θα έδινε λύσεις και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κλέψει ανά πάσα στιγμή την μπάλα και έχει πολύ καλό σουτ. Ήταν άτυχος. Τώρα είναι καλύτερα και σιγά σιγά θα επιστρέψει".

Για τον Φουρκάν Κορκμάζ: " Είναι καταπληκτικός παίκτης. Ψυχρός. Στο πρώτο ματς τον είχαμε περιορίσει αρκετά και δεν έπαιξε πολύ. Χθες ήταν στην μέρα του. Είναι ένα παιδί που μπορεί εύκολα να παίξει στο ΝΒΑ".

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου: " Είναι πολύ καλό παιδί. Είναι πολύ αθλητικός και το κορμί του είναι έτοιμο για NBA. Έχει το μπάσκετ μέσα του. Είναι ένα από τα καλύτερα 3άρια".

Για τον Γιάννη Αντετοκούμπο: " Πιστεύω ότι θα γράψει ιστορία στο NBA".

News 24/7

24MEDIA NETWORK