Ήρθε το τέλος: από παίκτης προπονητής ο Σάρας (VIDEOS)

Το φινάλε μιας καριέρας είναι η αρχή μιας άλλης για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος αποφάσισε να βγάλει την αθλητική περιβολή και να βάλει κοστούμι.

Ήρθε το τέλος: από παίκτης προπονητής ο Σάρας (VIDEOS)

Μετά από μια μακρά περίοδο επαγγελματικής δράσης, η οποία άρχισε το 1998 στη Λιέτουβος Ρίτας, ένας εκ των κορυφαίων πλέι μέικερ όλων των εποχών έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να περάσει έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ και ν' ανοίξει ένα νέο κύκλο.

Σε αυτή τη λαμπρή σταδιοδρομία κατέκτησε με τρεις διαφορετικές ομάδες τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα, τη μία φορά με τον Παναθηναϊκό (2009), παίζοντας σε έξι Final Four. Αναδείχθηκε επίσης πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Λιθουανία όντας MVP στη διοργάνωση του 2003 και χάλκινος ολυμπιονίκης το 2000, κατέκτησε αναρίθμητους εγχώριους τίτλους (σε Λιθουανία, Σλοβενία, Ισπανία, Ισραήλ, Ελλάδα, Τουρκία) και προσωπικές διακρίσεις, ενώ δεν δίστασε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ παίζοντας σε Πέισερς και Ουόριορς.

Στην Ευρωλίγκα κατέχει το ρεκόρ ευστοχίας από τη γραμμή των βολών με 92.3%, είναι τέταρτος στις ασίστ, πέμπτος σε συμμετοχές και όγδοος σκόρερ.

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν την Παρασκευή με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τελευταία ομάδα του, η Ζαλγκίρις. Ο Γιασικεβίτσιους θα είναι εφεξής μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας του Κάουνας, δίπλα στον Γκιντάρας Κράπικας. Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά του, μια νέα μεγάλη πρόκληση για τον τεράστιο Σάρας.

Κάποτε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ως παίκτης της Στατίμπα Βίλνιους (νυν Λιέτουβος) είχε παίξει κόντρα στον Άρη. Ήταν η σεζόν 1998-99 στο Κύπελλο Σαπόρτα, έχοντας φορτώσει το καλάθι της ελληνικής ομάδας με 25 πόντους. Οι "κίτρινοι" πάντως είχαν επιβληθεί 85-72.

News 24/7

24MEDIA NETWORK